Close
Több ezer orosz állampolgár rekedt ebben az üdülőparadicsomban

Több ezer orosz állampolgár rekedt ebben az üdülőparadicsomban

A járattörlések és a banki szankciók is megnehezítik a turisták dolgát.

Több ezer orosz turista rekedt Thaiföldön a járattörlések, a rubel zuhanórepülése és a fizetési problémák miatt, melyeket az okozott, hogy Oroszországot levágták a SWIFT rendszerről. Volt, aki tudta használni a kínai UnionPay rendszerét, miután a Visa illetve a Mastercard már nem működött, ugyanakkor Phuketen már azt is fontolóra vették, hogy megengedik a kriptovaluták használatát, például a hotelek és a repülőjegyek kifizetésénél. Az ott ragadt állampolgároknak közel-keleti légitársaságok segítségével próbálnak meg repatriáló utakat szervezni.

Jó vendéglátóknak kell lennünk, és gondoskodnunk kell mindenkiről”

– mondta Yuthasak Supasorn, a thaiföldi turisztikai hatóság vezetője, hozzátéve, hogy még jelenleg is tartanak arrafelé orosz utazók.

2019-ben mintegy másfélmillió orosz turista látogatta meg Thaiföldet, idén januárban pedig huszonháromezren voltak ott, ami az összes látogatónak körülbelül az ötödét jelenti. Az ott ragadt utazók fele Phuketen tartózkodik, ahol a helyi turisztikai szövetség már megkérte a hoteleket, hogy csökkentsék az árakat, és hosszabbítsák meg az oroszok ott tartózkodását.

Ugyanakkor, mint Bhummikitti Ruktaengamnek, a phuketi turisztikai szövetség elnökének a nyilatkozatából kiderült, több száz ukrán állampolgár is a területen ragadt, főképp az ország reptereinek lezárása miatt.

Bangkok és Phuket egyébként a járvány előtt már annyira túlterhelt volt, hogy az országnak intézkednie kellett az ügyben, az ázsiai állam legutóbb pedig annak kapcsán került be a hírekbe, hogy megválogatná a turistáit.

(Forrás: reuters.com, képek: Unsplash)

 

thaiföld | turisták | orosz

FOLYTASD EZZEL

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Újra megnyitott Anglia legrégebbi szabadtéri uszodája

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram