Az 1940 óta érlelt The Macallan Reach dekanterjeit hihetetlenül látványos bronz szoborral árulják.
Az elmúlt években egyre nagyobb figyelem hárul a whisky-különlegességekre. A ritkaságok ára az egekbe szökött, nem egyszer palackonként akár kétmillió dollárt, azaz 660 millió forint körüli összeget is kifizetnek értük. A whiskygyártók is felismerték az egyre fokozódó igényt a régi alkohol-ritkaságokért, így lenéztek pincéjükbe és elhatározták, hogy
új típusú rekordokat döntenek és minél régebbi whiskyk palackozására fektetik a hangsúlyt.
A skót The Macallan a világ egyik leghíresebb whiskymárkája, mely a napokban jelentette be, hogy a hordóban töltött érlelési időt tekintve az ő alkoholjuk számít a világon a legrégebbinek. Az 1940-es évek óta érlelt The Reach túlélte a második világháborút, hogy aztán tavaly palackba töltsék és idén kereskedelmi forgalomba hozzák.
A gyártó nem véletlenül döntött amellett, hogy még egy évet vár a piacra dobással, hiszen így whiskyjük egy évvel idősebbnek számít, mint
az addigi rekordtartó Glenlivet, amelyet tavaly még a valaha volt legrégebbi single malt whiskynek tartottak.
Ha pedig már rekordot döntött az alkohol-különlegesség, a gyártó megadta a módját annak, hogy a nagyközönségnek bemutassa azt. A The Reach-ből csupán 288 palack készült, amelyek mindegyike egyetlen sherry hordóból származik. Az üveget három, bronzból készült kéz tartja, amely Saskia Robinson szobrászművész munkáját dicséri.
A dekanteren finom ujjlenyomatokat is elhelyeztek, hogy az minél inkább illeszkedjen az azt tartó kezekhez. A műalkotás, amely a whiskyt szabályosan átöleli, üzenetet is hordoz.
A gyártó így kívánt tisztelegni azok előtt, akik részt vettek a whisky készítésében.
A The Reach 125 ezer dollárért, azaz megközelítőleg 39 millió forintért vásárolható meg. Ízében az étcsokoládé, az édes fahéj és az aromás tőzeg jelenik meg, amelyekhez karamell, gyömbér és ananász jegyek társulnak, hogy aztán átadják a helyet egy intenzív, gazdag, édes és füstös lecsengésnek.
(Forrás: Food&Wine, fotók: The Macallan)
the macallan | whisky | alkohol | skót whisky | the macallan reach | alkoholos ital
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!