Ezeket az ételeket szerettük a legjobban idén

Felhőkenyér és bögresüti – a legegyszerűbb ételekért rajongott 2022-ben a TikTok népe.

A Chiquito, egy brit székhelyű étteremlánc begyűjtötte a legfontosabb statisztikákat az idei évből, hogy meghatározza, mik voltak 2022-ben a legnépszerűbb ételtrendek.

Ami biztos, hogy a TikTokon a felhőkenyér aratott. Ez egy csupán három összetevőből álló, szuperkönnyű étel, ami nem kevesebb, mint 3,4 milliárd megtekintést generált a videómegosztó közösségi oldalon.

És hogy mik voltak még a legnépszerűbbek? Íme, a tízes lista:

  1. Felhőkenyér – 3,4 milliárd megtekintéssel
  2. Sült zabkása – 1,3 milliárd megtekintés
  3. Gourmet-tál – 1,2 milliárd megtekintés
  4. Tésztachips – 1,1 milliárd megtekintés
  5. Bögrés süti – 1 milliárd megtekintés
  6. Birria taco – 922,2 millió megtekintés
  7. Rózsaszín szósz – 599,8 millió megtekintés
  8. Fahéjas tekercs – 597 millió megtekintés
  9. Nachos tálak – 415,1 millió megtekintés
  10. Vajtál – 358,4 millió megtekintés

Ez utóbbi tulajdonképpen hasonlít a gourmet-tálhoz, azzal a különbséggel, hogy lágy vajat simítanak el egy fa deszkán, amit aztán változatos módon dekorálnak. Díszíthetik sóval, magvakkal, fűszerekkel, ehető virágokkal, tálalhatnak mellé felszeletelt kenyeret, krékert, toast-ot és ropogós zöldségeket is.

Akármilyen hihetetlen is, de a TikTok elkezdte uralni az élelmiszeripart és befolyásolja a gasztronómiai trendeket is. Egy nemzetközi marketingügynökség 2021-es felmérése szerint

a TikTok-felhasználók harmincöt százaléka ment már el étterembe vagy rendelt házhoz ételt TikTok-videó hatására.

A felmérés azt is kimutatta, hogy a megkérdezett felhasználók negyvenöt százaléka azt mondta, szívesen elutazna külföldre is, hogy megkóstolhassa a platformon látott egyik éttermet.

A Roadsteren mi is rendre beszámoltunk kedvenc TikTok receptjeinkről, de reagáltunk a legnagyobb őrültségekre is.

A legnagyobb gasztro álhír

Az avokádó frissen tartásáról szóló kisvideók elárasztották már a TikTokot, némelyik felvételt pedig több mint egymilliószor nézték meg. A lényege, hogy a vízben tárolt, hűtőbe tett avokádók egy hónapig is elállnak. Az FDA szerint azonban a jónak hangzó konyhai praktika valójában veszélyes és ételmérgezést okoz.

Részletesen itt olvashattok róla.

A legnehezebb kihívás

Idén a felhasználók megszállottan nézték azokat a videókat, amelyekben ismert vagy feltörekvő TikTokkerek próbálnak meghámozni egy nyers tojást. Az Egg Peel Challenge annyira népszerű volt, hogy cikkünk írásakor már 49 millióan láttak ezzel kapcsolatos videókat. A kihívás célja, hogy sebészi precizitással leválasszák a tojás hártyájáról a héját. A művelet azonban tényleg nem egyszerű, mi is kipróbáltuk és bele is buktunk.

Ha érdekel titeket, hogyan küzdöttünk meg a tojással, kattintsatok ide.

A három legfurább recept

Elkészítettük a TikTok három legfurcsább receptjét is azért, hogy nektek ne kelljen. Sütöttünk burgonyacsipszes csokis kekszet, tepsis gnocchi-t gombával és kecskesajttal és pesztós lasagne-tekercseket is. Mindhárom őrületesen nagy csalódás volt. Itt elolvashatjátok, hogy miért.

(Fotók: Getty Images)

nagy sztori | gasztronómia | kihívás | ételtrend | étel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom