Felhőkenyér és bögresüti – a legegyszerűbb ételekért rajongott 2022-ben a TikTok népe.
A Chiquito, egy brit székhelyű étteremlánc begyűjtötte a legfontosabb statisztikákat az idei évből, hogy meghatározza, mik voltak 2022-ben a legnépszerűbb ételtrendek.
Ami biztos, hogy a TikTokon a felhőkenyér aratott. Ez egy csupán három összetevőből álló, szuperkönnyű étel, ami nem kevesebb, mint 3,4 milliárd megtekintést generált a videómegosztó közösségi oldalon.
És hogy mik voltak még a legnépszerűbbek? Íme, a tízes lista:
- Felhőkenyér – 3,4 milliárd megtekintéssel
- Sült zabkása – 1,3 milliárd megtekintés
- Gourmet-tál – 1,2 milliárd megtekintés
- Tésztachips – 1,1 milliárd megtekintés
- Bögrés süti – 1 milliárd megtekintés
- Birria taco – 922,2 millió megtekintés
- Rózsaszín szósz – 599,8 millió megtekintés
- Fahéjas tekercs – 597 millió megtekintés
- Nachos tálak – 415,1 millió megtekintés
- Vajtál – 358,4 millió megtekintés
Ez utóbbi tulajdonképpen hasonlít a gourmet-tálhoz, azzal a különbséggel, hogy lágy vajat simítanak el egy fa deszkán, amit aztán változatos módon dekorálnak. Díszíthetik sóval, magvakkal, fűszerekkel, ehető virágokkal, tálalhatnak mellé felszeletelt kenyeret, krékert, toast-ot és ropogós zöldségeket is.
Akármilyen hihetetlen is, de a TikTok elkezdte uralni az élelmiszeripart és befolyásolja a gasztronómiai trendeket is. Egy nemzetközi marketingügynökség 2021-es felmérése szerint
a TikTok-felhasználók harmincöt százaléka ment már el étterembe vagy rendelt házhoz ételt TikTok-videó hatására.
A felmérés azt is kimutatta, hogy a megkérdezett felhasználók negyvenöt százaléka azt mondta, szívesen elutazna külföldre is, hogy megkóstolhassa a platformon látott egyik éttermet.
A Roadsteren mi is rendre beszámoltunk kedvenc TikTok receptjeinkről, de reagáltunk a legnagyobb őrültségekre is.
A legnagyobb gasztro álhír
Az avokádó frissen tartásáról szóló kisvideók elárasztották már a TikTokot, némelyik felvételt pedig több mint egymilliószor nézték meg. A lényege, hogy a vízben tárolt, hűtőbe tett avokádók egy hónapig is elállnak. Az FDA szerint azonban a jónak hangzó konyhai praktika valójában veszélyes és ételmérgezést okoz.
Részletesen itt olvashattok róla.
A legnehezebb kihívás
Idén a felhasználók megszállottan nézték azokat a videókat, amelyekben ismert vagy feltörekvő TikTokkerek próbálnak meghámozni egy nyers tojást. Az Egg Peel Challenge annyira népszerű volt, hogy cikkünk írásakor már 49 millióan láttak ezzel kapcsolatos videókat. A kihívás célja, hogy sebészi precizitással leválasszák a tojás hártyájáról a héját. A művelet azonban tényleg nem egyszerű, mi is kipróbáltuk és bele is buktunk.
Ha érdekel titeket, hogyan küzdöttünk meg a tojással, kattintsatok ide.
A három legfurább recept
Elkészítettük a TikTok három legfurcsább receptjét is azért, hogy nektek ne kelljen. Sütöttünk burgonyacsipszes csokis kekszet, tepsis gnocchi-t gombával és kecskesajttal és pesztós lasagne-tekercseket is. Mindhárom őrületesen nagy csalódás volt. Itt elolvashatjátok, hogy miért.
(Fotók: Getty Images)
nagy sztori | gasztronómia | kihívás | ételtrend | étel
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!