Close
Veszélyes fegyverré válhat az embercsempészek kezében, kivonul Oroszországból a népszerű alkalmazás

Veszélyes fegyverré válhat az embercsempészek kezében, kivonul Oroszországból a népszerű alkalmazás

Az emberi jogok védelmére hivatkoznak, és követik a többi nyugati céget, amely elhagyta az országot. Számos más digitális szolgáltató, például a Spotify és a Netflix is beszüntette már a tevékenységét.

A Tinder tulajdonosa, a Match Group közölte, hogy márkáik lépéseket tesznek a szolgáltatásaikhoz való hozzáférés korlátozására Oroszországban, és 2023. június 30-ig befejezik kivonulásukat az orosz piacról.

A cég, melynek márkái közé a Tinder mellett más társkereső alkalmazások is tartoznak, mint a Hinge és a PlentyOfFish, eddig kevés nyilvános nyilatkozatot tett az oroszországi tevékenységéről, de 2022 márciusában jelezte, hogy az európai üzletágára negatív hatásokat gyakorol az orosz támadás.

Az alkalmazás nemcsak a társkeresést könnyíti meg, de komoly visszaélések eszköze is lehet.

Az Europol európai rendőrségi ügynökség szeptemberben közölte, hogy a társkereső alkalmazások azon online platformok közé tartoznak, amelyeket magánszemélyek emberkereskedelemra használnak, és az ukrajnai menekülteket ilyen szempontból fokozott veszély fenyegeti.

A cégek kivonulása nem az egyetlen mód, ahogyan a háború megváltoztatta az oroszországi életet.

(Forrás: Reuters, képek: Unsplash)

 

 

fehéroroszország | alkalmazás | kivonulás | oroszország | Tinder

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kaktusz, ami lehoz a netről, hogy bevezessen az unatkozás művészetébe

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram