Close
Hét váratlan mód, ahogyan a szankciók megváltoztatták az oroszországi életet

Hét váratlan mód, ahogyan a szankciók megváltoztatták az oroszországi életet

Oroszország jelenleg a világ legszankcionáltabb országa, és az áruhiány, a szolgáltatásokhoz való korlátozott hozzáférés és a többi megszorítás néha meglepő módon hat a mindennapi életre a megváltozott édességreceptektől a lassabb interneten át a kevesebb buszig.

Más íze van a cukorkáknak

Az uráli hegyvidéken található Perm édességgyára arra kényszerült, hogy módosítsa bizonyos termékeinek receptúráját, miután a nyugati szankciók leállították egyes kulcsfontosságú összetevők importját.

Lassú mobilinternet

Átlagosan 0,6 megabit/másodperccel csökkent az országban az LTE mobilinternet sebessége a tavalyi év azonos időszakához képest, miután kivonultak a nagy nyugati mobilszolgáltatók, és egyre nehezebb a hálózatok korszerűsítése.

Lezárt krematóriumok

A délnyugati Voronyezs városának krematóriumát be kellett zárni, miután az egyetlen – egyébként Csehországban gyártott – hamvasztókamrája meghibásodott.

Kevesebb busz

A Simetra modellező cég kutatása szerint idén

nyolcvannégy orosz városban kétszáz busz- és trolibuszjáratot töröltek a szolgáltatók többek között a járműutánpótlás- és a karbantartás akadozása miatt.

Késik a személyiigazolvány-reform

Az ország már legalább 2013 óta tervezi, hogy a belső útlevélrendszert digitális személyi igazolványokra és plasztikkártyákra váltja, az alapanyaghiány miatt azonban határozatlan időre leállították a projektet.

Kiürülő plázák

Az oroszországi irodaházakban és bevásárlóközpontokban továbbra is növekszik az üres helyek száma a nagy külföldi cégek kivonulása miatt. Moszkva bevásárlóközpontjaiban például az üresen álló területek aránya a becslések szerint az év végére eléri a tizenhét százalékot, míg az irodaházak tizenkét százaléka várhatóan üresen várja az év végét.

Hiányos pilótaképzés

Az oroszországi légitársaságok pilótáinak kevesebb lehetőségük maradt a képzésekre, miután a török nemzeti légitársaság, a Turkish Airlines állítólag megtiltotta az orosz pilótáknak a repülésszimulációs oktatóeszközeinek használatát.

Eközben az oroszok igyekeznek menteni a menthetőt, ennek jegyében született csomagküldő szolgáltatás és gyorsétterem is.

(Forrás: The Moscow Times, képek: Getty Images)

hatás | szankciók | oroszország

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram