Close
Új piacra lépett be az oroszok McDonald’s-a, és elkezdte kitúrni az amerikai márkát

Új piacra lépett be az oroszok McDonald’s-a, és elkezdte kitúrni az amerikai márkát

Az orosz McDonald’s-ok helyett született Vkusno I Tochka (Finom és ennyi) Fehéroroszországban terjeszkedik.

A cég idén júniusban, néhány hónappal azután vette át a McDonald’s üzleteit Oroszországban, hogy az amerikai gyorsétteremlánc kivonult onnan. A Vkusno I Tochkának jelenleg több mint 830 egysége van 62 oroszországi régióban.

A vállalat itt azonban nem áll meg, terveik szerint hat fehérorosz városban 25 üzletet nyitnak jelenlegi McDonald’s-ok helyén,

és néhány héten belül megkezdik a munkát az új márkanév alatt, miután az összes szükséges jogi eljárást lezárták és a megoldották a felmerülő szervezeti kérdéseket.

Oleg Paroev, a cég vezérigazgatója szeptemberben azt mondta, hogy az üzletlánc több mint 1,2 millió hamburgert adott el, hozzátéve, hogy néhány napon nagyobb volt a kereslet, mint korábban a McDonald’s idején.

A burgonyaellátási problémák miatt azonban néhány étterem sült krumpli nélkül maradt a nyáron, és a Coca-Cola készletek is kifogytak, így aztán abból is elkészítették a helyi változatot, a Dobry Colát.

Csirkeburger orosz módra

A McDonald’s jól megszokott piros és sárga színeivel szinte bárhol a világon találkozhatunk, és mindenhol nagyjából ugyanaz a beltéri dizájn fogad. Az üzlethálózat eddig nem fordított túl nagy figyelmet az egységeinek egyedi megjelenésére, ez a trend azonban Franciaországban megdőlni látszik.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

mcdonalds | Vkusno I Tochka | oroszország

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram