Close
Így oldják meg az oroszok, hogy ne kelljen nélkülözniük a nyugati divatmárkákat

Így oldják meg az oroszok, hogy ne kelljen nélkülözniük a nyugati divatmárkákat

Az orosz csomagszállítók azóta keresték a megoldást, hogy az ukrajnai háború kirobbanását követően több száz nyugati vállalat kivonult az ország piacáról. Most úgy tűnik, megtalálták.

Az Orosz Posta közölte, hogy együttműködésre lép a hongkongi székhelyű Pochta Global nevű céggel, amelynek online felületén a felhasználók leadhatják a megrendeléseiket, és egyaránt fizethetnek orosz és külföldi bankkártyával.

A Pochta Global idén nyáron indult, hogy az eBay-ről és az Amazonról rendelő orosz vásárlóknak nyújtson csomagküldő-szolgáltatást 38 ezer, orosz postahivatalban található átvételi ponttal.

A szolgáltatás segítségével az orosz vásárlók hozzáférhetnek a legnagyobb üzletekhez és online piacterekhez,

mint a Farfetch, a Yoox, az Asos, a Net-a-Porter, a Mytheresa, valamint a Zara, a H&M, a COS, az Adidas, a Nike, a Hugo Boss és más márkák európai weboldalaihoz” – közölte az Orosz Posta.

A fő, moszkvai H&M bolt is bezár november 30-án

A szakértők ugyanakkor nem számítanak a szolgáltatás jelentős felfutására a továbbra is fennálló fizetési és szállítási nehézségek miatt.

Oroszország a McDonald’s távozása után maradt űrt is betöltötte, de minden erőfeszítés ellenére rengeteg állampolgár már nem itt költi el a pénzét, olyannyira, hogy fel is virágoztatta egy kis ország gazdaságát.

(Forrás: The Moscow Times, képek: Getty Images)

kivonult | oroszország | ruhaboltok | divatmárkák

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram