Megérdemlik egyáltalán az utazást a tiszteletlen turisták?

Kvázi hetente felbukkan a hírfolyamban egy megbotránkoztató eset, ami illetlenül viselkedő turistákat említ. Úgy tűnik, kezd kicsúszni a dolog az irányítók kezéből. 

Mi is megírtuk Ivan Dimitrovot, aki néhány hónappal ezelőtt belevéste saját és szerelme nevét a római Colosseumba. Állítólag nem volt tisztában a történelmi aréna korával, amikor ezt tette.

Legutóbb Rómában a Trevi-kutat mászta meg egy turista, hogy megtöltse a vizes palackját, hiába voltak mindenhová táblák kitéve, hogy tilos ilyet csinálni. Egy videón látható, ahogyan átgázol a vízen a szökőkút hátsó szikláihoz, majd felcaplat, és megtölti a palackot, aztán lazán visszasétál, mintha mindennapos dolgot tett volna. A tettest elkísérték a biztonságiak, miután megpróbálta megmagyarázni a történteket, bár nem igazán értette, miért került bajba.

Szinte felfoghatatlan, hogy turistáknak van merszük ilyesmire. Utazás során minden esetben tiszteletben kell(ene) tartani a helyiek szokásait és műemlékeit, mert turistának lenni kiváltság. Sokan viszont nem ennyire udvariasak, és úgy tűnik, kevésbé tisztelnek más kultúrákat.

Az utazás alapesetben szélesíti a világképet és tudatosabbá tesz egy idegen világban. De az ilyen típusú emberek tönkretehetik az élményt, túlzsúfolhatják a népszerű úti célokat, és látszólag nem tűnnek hálásnak sem azért, hogy ott lehetnek.

Remélhetőleg, felismerik tetteik súlyát és változtatnak a viselkedésükön.

(Forrás: InsideHook, fotók: Getty Images)

rongálás | turisták | műemlék | tiszteletlen | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom