Close
Nagyon rosszul járhatunk, ha ezekre az apróságokra nem figyelünk oda Olaszországban

Nagyon rosszul járhatunk, ha ezekre az apróságokra nem figyelünk oda Olaszországban

Olaszország csodálatos. Rómától Velencéig tele van fantasztikus látnivalókkal, olyan történelmi örökséggel, amit mindenkinek látnia kell. De Olaszország tud kevésbé csodálatos is lenni, ha nem vigyázunk.

A turistákat komoly pénzbírsággal is sújthatják, ha nem figyelnek az alábbi szabályokra.

Nem lehet akárhol leülni

Több népszerű turisztikai látványosságnál is megbírságolhatják a látogatókat, ha tiltott területen ülnek le.

Ilyen például Róma híres Spanyol lépcsője, ami a város egyik legnépszerűbb nevezetessége. A lépcsőt az 1700-as években építették, és még az Audrey Hepburn-féle Római vakáció című filmben is felbukkant.

A turistákat a rendőrség akkor is figyelmeztetheti, ha a szökőkutak szélén ülnek, vagy elállják egy bolt vagy étterem bejáratát.

Óvatosan a nassolással

Ezzel is megsérthetünk ugyanis néhány szigorú olasz szabályt. A járvány előtt két német turistát 950 dolláros bírsággal sújtottak, mert a firenzei Rialto-híd alatt felállítottak egy hordozható tűzhelyet kávét főzni.

2022-ben egy amerikai turista kapott 450 eurós bírságot, mert megszegte a római “városi illemszabályokat”. Az utazót az egyik híres szökőkút lépcsőjén kapták rajta, amint fagylaltot evett.

Több okból sem éri meg csobbanni

Velence csatornarendszere világhírű. De a csatornákban való megmártózás komoly veszélybe sodorhatja a látogatót.

2022-ben a helyiek alaposan megdöbbentek, amikor két meztelen turistát láttak a vízben úszkálni. Természetesen bírság járt érte, de nemcsak ezért nem ajánlatos úszni benne, hanem azért is, mert a víz rendkívül piszkos.

Rómában pedig tilos megmártózni a híres Trevi-kútban.

Figyelni kell a ruházatra

A turistákat akkor is megbírságolhatják, ha póló nélkül vagy fürdőruhában járkálnak távolabb a strandtól. A délnyugat-olaszországi Sorrentóban mindjárt 500 euró bírság jár azoknak, akik megszegik a strandon érvényes öltözködési szabályokat.

Akkor is jár a büntetés, ha római centuriónak öltöznek és a fotókért másoktól pénzt kérnek. A látogatóknak óvatosnak kell lenniük, mert ha valaki jelmezbe öltözve felajánlja, hogy pózol egy fényképhez, akkor nagy valószínűséggel pénzt fog kérni érte.

És még ezek is

Városi területen nem lehet drónt reptetni.

Róma nyilvános ivókútjai népszerűek, hiszen remek opciót jelentenek a folyadékpótlásra egy fárasztó és tikkasztó napon, de vízivás közben tilos a szájjal hozzáérni a kifolyócsőhöz.

Olaszország tele van epikus utakkal, melyeken végighaladva percenként rácsodálkozhatunk a lenyűgöző tájakra és a kulturális sokszínűségre. A jól karbantartott közúti úthálózatnak köszönhetően egyszer hófödte csúcsok mellett haladhatunk, másszor sziklás partokra tekinthetünk le.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

attrakciók | olaszország | büntetés | látnivalók | turista

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram