Close
Három titkos kis sziget Európában, ahol elkerülhetjük a nyári tömeget

Három titkos kis sziget Európában, ahol elkerülhetjük a nyári tömeget

A lezárások végeztével rengetegen indulnak útnak, hogy bepótolják mindazt, ami az elmúlt években kimaradt, de még ilyen körülmények között sem lehetetlen küldetés, hogy találjunk egy csendes zugot, távol a világ zajától.

Lastovo, Horvátország

Lastovo Puglia északi csücske és a dalmát tengerpart déli vége között fekszik, madártávlatból pedig akár karib-tengeri nyaralóhelynek is tűnhetne. Bár a partvidék negyvenhét szigete közül ez a legnagyobb, mindössze egyetlen szálloda található rajta, a Triton, amely viszont tengerre néző kilátással és egy nagy népszerűségnek örvendő étteremmel büszkélkedhet.

Lastovo

Az alacsony fényszennyezésének köszönhetően olyan tisztán látszanak innen a csillagok,

hogy a sziget még csillagoségbolt-park címre is pályázik.

Oronsay-sziget, Skócia

Skóciához több mint hétszázkilencven sziget tartozik az egészen apró, lakhatatlan földfoltoktól az olyan hatalmas csodavilágig, mint Skye. Ez utóbbitól nem messze találjuk Oronsay-t, ahová

apálykor akár száraz lábbal is átsétálhatunk.

A sziklákkal és barlangokkal övezett, drámai vidék tele van fantasztikus kilátópontokkal, amelyeket vétek lenne kihagyni egy skót-felföldi nyaralás során.

Oronsay

Gozo, Málta

Málta fő északi kikötőjéből huszonöt perces kompozással juthatunk el a kisebb testvérszigetre, amely többek között barokk építészetével és helyi finomságaival csábít. Az úti cél több között

víz alatti barlangjainak köszönhetően népszerű a búvárok körében,

ezek közül a bámulatos képződmények közül A kék lyuk a leghíresebb.

Gozo

Ha paradicsomi körülményekre vágyunk, ezeken az eldugott európai szigeteken megtaláljuk őket, de vélhetően ezek az üdülőhelyek is megjelentek már az álmainkban.

(Forrás: Euronews, képek: Pixabay, Wikimédia Commons, Unsplash)

Európa | eldugott | sziget | eldugott helyek

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram