Close
Három titkos kis sziget Európában, ahol elkerülhetjük a nyári tömeget

Három titkos kis sziget Európában, ahol elkerülhetjük a nyári tömeget

A lezárások végeztével rengetegen indulnak útnak, hogy bepótolják mindazt, ami az elmúlt években kimaradt, de még ilyen körülmények között sem lehetetlen küldetés, hogy találjunk egy csendes zugot, távol a világ zajától.

Lastovo, Horvátország

Lastovo Puglia északi csücske és a dalmát tengerpart déli vége között fekszik, madártávlatból pedig akár karib-tengeri nyaralóhelynek is tűnhetne. Bár a partvidék negyvenhét szigete közül ez a legnagyobb, mindössze egyetlen szálloda található rajta, a Triton, amely viszont tengerre néző kilátással és egy nagy népszerűségnek örvendő étteremmel büszkélkedhet.

Lastovo

Az alacsony fényszennyezésének köszönhetően olyan tisztán látszanak innen a csillagok,

hogy a sziget még csillagoségbolt-park címre is pályázik.

Oronsay-sziget, Skócia

Skóciához több mint hétszázkilencven sziget tartozik az egészen apró, lakhatatlan földfoltoktól az olyan hatalmas csodavilágig, mint Skye. Ez utóbbitól nem messze találjuk Oronsay-t, ahová

apálykor akár száraz lábbal is átsétálhatunk.

A sziklákkal és barlangokkal övezett, drámai vidék tele van fantasztikus kilátópontokkal, amelyeket vétek lenne kihagyni egy skót-felföldi nyaralás során.

Oronsay

Gozo, Málta

Málta fő északi kikötőjéből huszonöt perces kompozással juthatunk el a kisebb testvérszigetre, amely többek között barokk építészetével és helyi finomságaival csábít. Az úti cél több között

víz alatti barlangjainak köszönhetően népszerű a búvárok körében,

ezek közül a bámulatos képződmények közül A kék lyuk a leghíresebb.

Gozo

Ha paradicsomi körülményekre vágyunk, ezeken az eldugott európai szigeteken megtaláljuk őket, de vélhetően ezek az üdülőhelyek is megjelentek már az álmainkban.

(Forrás: Euronews, képek: Pixabay, Wikimédia Commons, Unsplash)

Európa | eldugott helyek | sziget | eldugott

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom