Tizenegy magyar márka mutatja meg magát a világ egyik legnagyobb dizájnvásárán

Építészek, belsőépítészek, formatervezők és a hozzáértő közönség részvételével rendezik szeptember 19–22. között a London Design Fairt. 

Az eseményen a Magyar Divat & Design Ügynökség koordinálja majd a hazai márkákat, a cél pedig az, hogy azok nemzetközi szinten is elismertté és sikeressé váljanak, illetve minél többen megismerjék a bennük rejlő potenciált.

Negyven országból ötszázötven kiállító érkezik az angol fővárosba, hogy bemutassák a legfrissebb trendeket, legyen szó bútorról, világításról vagy textíliáról.

A márkák kiválasztásánál fontos szempont volt a környezettudatosság és a felelősségteljes tervezői gondolkodás megléte, az installáció koncepciójának alapját a praktikum és a környezettudatosság ihlette, a puritán, egyszerű tér pedig lehetővé tette a merészebb kialakításokat a kiállítói tér tervezésekor. Az installáció megalkotásakor pedig a minél kisebb ökológiai lábnyomra, a minél kevesebb anyag- és energiafelhasználásra, és az installáció újrahasználhatóságának lehetőségére is figyeltek.

"A helyszíni kommunikációt illetően egy figyelemfelkeltő, kreatív megoldással erősíti az MDDÜ a B2B marketing és potenciális üzletkötések lehetőségét: AR (Augmented Reality) technológia segítségével hozzuk közelebb a buyereket a márkákhoz. A gyakorlatban egy letölthető alkalmazás segítségével az érdeklődők be tudják olvasni a tárgyakat vagy a feliratokat, melynek következtében további tartalmakhoz férnek hozzá, mint például az adott márka weboldala és egy rövid interjú a tervezővel" – mutatta be a koncepciót Bata-Jakab Zsófia, az ügynökség vezetője.

A magyar kiállítók közül jelen lesz Londonban a korábban a Roadster által már bemutatott Komonka projekt mögött álló Kovács Móni, aki tradicionális kézi szövésű technikával, fémszálakat felhasználva alkot textilképeket. A fiatal lány a kortárs építészetet és a textilt házasította, az így  létrejött kreációi formabontónak számítanak.

Találkozhatunk az általunk szintén megénekelt Position Collective csapatával is; ők nagyhírű márkákkal dolgoznak együtt, az általuk tervezett különleges lámpa pedig világszerte kelendő terméknek számít, míg itthon többek között népszerű éttermek enteriőrjét rajzolták meg. A 2010-ben alapított, bútor- és enteriőrdizájnban utazó PC napjainkban az egyik legismertebb és leginkább elismert magyar tervezőbrigádnak tekinthető. Rajtuk kívül Regős Anna, a Viaplant, a LumoConcept, a Planbureau, a Playdesign, a Nieto Light, a SOCOWOO, a BEWEQ és Lakatos Ábel képviseli Magyarországot.

Ez is érdekelhet:

Építkezők, dizájnfüggők és inspirációt keresők figyelmébe: jön a S/ALON BUDAPEST!

Gigantikus bemutatóteremmé alakul át szeptember 20. és 22. között a Budapest Aréna.

(Fotók: Visontai Márton, Máté Balázs, Position Collective)

komonka | london | kiállítók | esemény | vásár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom