Visszatérnek a nyárra a tízeurós német vonatjegyek

A tavalyi kilenceurós jegyeket nem übereli, de azért így is megérheti.

A Deutsche Bahn a nyár közepéig egymillió jegyet kínál tíz euró alatti áron bizonyos rövid távú Intercity Express-utakra. Június 11. és július 31. között 9,90 euróért (3680 forintért) lehet jegyet váltani például a Köln és Düsseldorf, a Hamburg és Bréma, a Drezda és Lipcse vagy az Augsburg és München közötti szakaszra, másodosztályra.

Ezek az utak jellemzően fél- vagy egyórásak, utóbbiak esetében a jegyár 18 (6700 forint) és 25 euró (9300 forint) körüli árról csökken le, Köln és Düsseldorf között viszont már három-négy euróért (1100-1500 forintért) is találni vonatjegyet.

Aki sokat utazna a DB-vel, annak a BahnCard kedvezménykártya is megérheti, ezzel már akár 7,40 euróért (2750 forintért) is hozzájuthat a jegyekhez. Emellett a 49 eurós (körülbelül 19 ezer forintos) havi közlekedési bérlettel is nagyon kedvezményesen lehet utazni nemcsak a vonatokon.

Ha nemcsak egy rövid nyaralás erejéig kóstolnál bele Németországba, hanem mélyebben is megismernéd az ottani életet, ezekben a szakmákban pillanatok alatt találhatsz munkát, ha pedig nagyobb lélegzetű európai vonatútban gondolkosz, ez az új járat kapóra jöhet.

(Forrás: I am expat, képek: Getty Images, Unsplash)

vonat | vasút | vonatjegy | olcsó | tízeurós

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom