A hét legjobb tojáshelyettesítő sütéshez

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy otthoni sütés-főzés során tojást kellene használnunk, de valami oknál fogva helyettesítenünk kell – például azért, mert elfelejtettünk venni és a közért már bezárt, vagy egyáltalán nem fogyasztunk állati eredetű élelmiszert, esetleg olyan vendég érkezik hozzánk, aki egészségügyi, kulturális vagy vallási okokból mellőzi. Ilyenkor jön jól kisokosunk, amiben összegyűjtöttük, hányféle módon helyettesíthetjük az alapanyagot.

Egy tojás nagyjából 60 gramm – ezt a mennyiséget kell helyettesítenünk a receptekben. A leggyakrabban ezt pépesített banánnal, almaszósszal, krémes állagú tofuval, őrölt lenmaggal, joghurttal és ennek vegán változataival, íróval vagy sűrített tejjel tudjuk megtenni.

A megfelelő tojáspótló kiválasztása attól függ, milyen receptben kívánjuk használni és mire.

Tojáspótló süteményekhez és süteményekhez

Minden felhasznált egész tojást helyettesíthetünk sütemények esetén a következők egyikével:

  • ½ közepes banán pépesítve
  • 4 evőkanál almaszósz
  • 4 evőkanál krémesített tofu
  • 4 evőkanál író
  • 1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál édesített sűrített tej

Ha banánt használunk, győződjünk meg róla, hogy valóban érett – valójában minél érettebb, annál jobb. Amennyiben a lenmag mellett döntünk, érdemes előtte kávédarálóban megőrölnünk, ezt követően keverjük össze a vízzel és hagyjuk pihenni. Csak akkor használjuk fel, amikor már kocsonyás lett az állaga.

(Forrás: Bigger Bolder Baking, fotók: Getty Images)

tojáshelyettesítő | tojáspótló | tojás

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa