Három ok, amiért kifog rajtunk ennek a pofonegyszerű ételnek az elkészítése

A reggeli egyik legnépszerűbb alkotóeleme a pirítós, amire kenhetünk mogyoróvajat, gyümölcslekvárt, szeletelhetünk rá avokádót, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajjal is, hiszen mindenhogy finom.

A tökéletes pirítós elkészítése azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, hiszen a kenyérpirító az esetek többségében megtréfál bennünket. Mint kiderült, a kulcs nemcsak az eszköz beállításában van, hanem

a kenyér nedvességtartalma is jelentősen hozzájárul a sikerhez vagy a kudarchoz.

A különböző kenyereknek ugyanis különböző a nedvességtartalma. A bagelek jellemzően szárazabbak, mint a hagyományos fehér kenyér, így ez utóbbi pirításához több időre van szükség az aranybarna, roppanós külső eléréséhez. A teljes kiőrlésű kenyerek jól tolerálják a hőt, a gluténmentesek azonban nagyobb odafigyelést igényelnek.

Befolyásoló tényező lehet a kenyér hőmérséklete is,

a hűtőben tárolt szeleteknek szintén több időre van szükségük a pirítóban a tökéletes állag eléréséhez.

Gyakran elfeledkezünk arról is, hogy több szeletet pirítunk egymás után, ebben az esetben az első elkésztéséhez több időre van szükség, míg a továbbiak jóval hamarabb aranybarnává válnak. Ha nem vagyunk eléggé figyelmesek, mire észbe kapunk, a kelleténél jóval sötétebbek lesznek, esetleg meg is éghetnek.

A tökéletes pirítóshoz tehát egynapos fehér- vagy teljes kiőrlésű kenyérre van szükség. Törekedjünk arra, hogy a kenyér mindig szobahőmérsékletű legyen pirítás előtt, fagyasztott kenyeret pedig egyáltalán ne használjunk. Mielőtt a szeleteket betesszük pirítani, ellenőrizzük az eszköz beállítását! Készüljünk fel arra, hogy az első szelet után kevesebb ideig pirítsuk a kenyeret, hogy ne égjen meg.

Még több konyhai praktikára van szükséged? Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát, ehhez a tíz praktikához csak sóra van szükségünk, ezzel a hat tippel pedig megkönnyítheted az életed és még egészséges.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

konyhai praktika | trükk | tipp | praktika | pirítós

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom