Close
Három ok, amiért kifog rajtunk ennek a pofonegyszerű ételnek az elkészítése

Három ok, amiért kifog rajtunk ennek a pofonegyszerű ételnek az elkészítése

A reggeli egyik legnépszerűbb alkotóeleme a pirítós, amire kenhetünk mogyoróvajat, gyümölcslekvárt, szeletelhetünk rá avokádót, de fogyaszthatjuk egyszerűen vajjal is, hiszen mindenhogy finom.

A tökéletes pirítós elkészítése azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, hiszen a kenyérpirító az esetek többségében megtréfál bennünket. Mint kiderült, a kulcs nemcsak az eszköz beállításában van, hanem

a kenyér nedvességtartalma is jelentősen hozzájárul a sikerhez vagy a kudarchoz.

A különböző kenyereknek ugyanis különböző a nedvességtartalma. A bagelek jellemzően szárazabbak, mint a hagyományos fehér kenyér, így ez utóbbi pirításához több időre van szükség az aranybarna, roppanós külső eléréséhez. A teljes kiőrlésű kenyerek jól tolerálják a hőt, a gluténmentesek azonban nagyobb odafigyelést igényelnek.

Befolyásoló tényező lehet a kenyér hőmérséklete is,

a hűtőben tárolt szeleteknek szintén több időre van szükségük a pirítóban a tökéletes állag eléréséhez.

Gyakran elfeledkezünk arról is, hogy több szeletet pirítunk egymás után, ebben az esetben az első elkésztéséhez több időre van szükség, míg a továbbiak jóval hamarabb aranybarnává válnak. Ha nem vagyunk eléggé figyelmesek, mire észbe kapunk, a kelleténél jóval sötétebbek lesznek, esetleg meg is éghetnek.

A tökéletes pirítóshoz tehát egynapos fehér- vagy teljes kiőrlésű kenyérre van szükség. Törekedjünk arra, hogy a kenyér mindig szobahőmérsékletű legyen pirítás előtt, fagyasztott kenyeret pedig egyáltalán ne használjunk. Mielőtt a szeleteket betesszük pirítani, ellenőrizzük az eszköz beállítását! Készüljünk fel arra, hogy az első szelet után kevesebb ideig pirítsuk a kenyeret, hogy ne égjen meg.

Még több konyhai praktikára van szükséged? Ennek a konyhai trükknek hála soha többé nem kell hámoznunk a burgonyát, ehhez a tíz praktikához csak sóra van szükségünk, ezzel a hat tippel pedig megkönnyítheted az életed és még egészséges.

(Forrás: The daily meal, fotók: Getty)

tipp | nagy sztori | praktika | konyhai praktika | konyhai trükk

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ide érdemes elmenni a hétvégén igazán különleges indiai fogásokért

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram