Close
Ez az isteni, borban pácolt tonhallal készült spagetti mindenkit levesz a lábáról

Ez az isteni, borban pácolt tonhallal készült spagetti mindenkit levesz a lábáról

A tonhal és az apróra vágott paradicsom borban, citromhéjban és olívaolajban pácolódik egy órán keresztül, így egy igazán könnyű, friss ízvilágú tésztaszószt kapunk.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál fenyőmag
  • 30 dekagramm tonhalkonzerv
  • 1/2 csésze száraz fehérbor
  • 1/2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
  • 15 dekagramm koktélparadicsom, feldarabolva
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 30 dekagramm spagettitészta vagy hosszúmetélt
  • só és frissen őrölt bors
  • parmezán a tálaláshoz

Elkészítése:

Első lépés: Egy kis serpenyőben, alacsony hőfokon pirítsuk meg a fenyőmagot, majd tegyük át egy tálba! Hozzáadjuk a tonhalat, a bort, a citromhéjat, a koktélparadicsom felét és két evőkanál olívaolajat. Lefedjük és egy órára a hűtőbe tesszük.

Második lépés: Két evőkanál olívaolajat felhevítünk egy nagy, mély serpenyőben. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a maradék feldarabolt paradicsomot, majd kis lángon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a szósz állaga nem lesz.

Harmadik lépés: Közben a tésztát sós vízben al dente-re főzzük. A tészta főzőlevéből kimerünk egy merőkanálnyit, majd a tésztát leszűrjük.

Negyedik lépés: A serpenyőbe tesszük a főzőlevet, hozzáadjuk a tonhalkeveréket és 1-2 perc alatt összefőzzük. Hozzákeverjük a tésztát, sózzuk, borsozzuk, végül parmezánnal megszórva tálaljuk.

A pizza elkészítése nem könnyű, hiszen már a tészta megformázása is hatalmas rutint igényel akkor, ha ízig-vérig olasz finomságot készítenénk. Van azonban néhány aranyszabály, amelynek megfogadásával közelebb kerülhetünk a tökéletes ételhez.

(Forrás: Food and Wine, fotók: Getty Images)

spagetti | tonhal | olasz | recept | tészta

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram