Close
Síelés, jégzene és habzóbor: ezért érdemes elmennünk Trentinóba a télen

Síelés, jégzene és habzóbor: ezért érdemes elmennünk Trentinóba a télen

A Magyarországtól mintegy nyolc órás autóútra, az olasz Alpok szívében található Trentino tökéletes téli csodaország.

A fenséges alpesi csúcsokkal és több kilométernyi buja erdővel szegélyezett, több mint 220 tóval körülvett Trentino a fenséges természeti táj pompáját a hegyi házak otthonosságával ötvözi. A legtöbben a havas lejtők miatt mennek oda, amelyből 800 kilométernyi áll rendelkezésre, a leghíresebb terepek a Val di Fiemme, a Val di Fassa és a Madonna di Campiglióhoz. A síszezon november 26-án már elkezdődik, a teljes nyitásra pedig már csak december 11-ig kell várni.

Campogli

De nemcsak a síelők tölthetnek el ott néhány tökéletes téli napot: Val di Non például többek között a kastélyaival csábítja a túrázókat, és az egész régió kínál olyan programokat, mint a hótalpas kirándulások vagy az erdei szánkózás, és bejárhatjuk a karácsonyi vásárokat is. Ezekből a legnagyobbat a megyeszékhelyen, Trentóban találjuk, ahol benézhetünk a Buonconsiglio-kastélyba is.

Emellett Trentino a világ egyik legkülönlegesebb eseményének, a jégzene-fesztiválnak is otthont ad, amelyet a Presena-gleccser felett 2600 méterrel, egy színházként funkcionáló igluban rendeznek meg.

Az eseményen nemzetközileg elismert zenészek jégből készült hangszereken játszanak.

Ha mindez nem lenne elég, akkor kiegészíthetjük a programot egy vezetett holdfényes sétával Campiglio havas erdejében, kutyaszánon suhanhatunk Val di Sole-ban, és a bevállalósabbak a Maggio-hegyet is megmászhatják az Alpe Cimbrában.

Ne felejtsük el megkóstolni a helyi fogásokat, például a füstölt speck sonkát, az olasz knédlit, a canederlit, az almásrétest és a mandulás-fügés gyümölcskenyeret, a zeltent, és a régió legkedveltebb habzóborait, mint amilyen például a Trentodoc.

Olaszország persze Trentinón kívül is tartogat felejthetetlen téli élményeket.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Ice Music/Facebook)

karácsony | olaszország | tél | trentino

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram