Ha erről a szomszédos, vadregényes magaslatról küldenél szelfit, van egy jó hírünk

Hol vannak már azok az idők, amikor az ember egyszerűen lesétálhatott a mobiltérképről?

Rohamtempóban bővül az európai 5G-hálózat, így a civilizációtól egyre távolabbi helyeken is felcsatlakozhatunk a netre. Ez jól jöhet akkor is, ha valaki bajba kerül és segítségre van szüksége, de ha minden jól megy, akkor sokkal inkább a szelfizők és fotósok használják a szupergyors lehetőséget, ami most már a Júliai-Alpok legmagasabb pontján, a Szlovénia nemzeti jelképének számító Triglavon is elérhető.

Az Isonzó

Az ország legmagasabb, 2514 méteren található 5G-állomásának hála, mely napelemekkel, szélenergiával és generátorral működik,

a Kredarica-fennsík tágabb területén és a Triglav 2865 méteren található csúcsán is élvezhetjük a civilizáció ezen vívmányát.

A Kredarica-fennsík

Az osztrák tulajdonú A1 mobilszolgáltató idei célja az volt, hogy a szlovéniai lakosok mintegy hatvan százalékának biztosítsa a hozzáférést az 5G-hálózathoz, a tervek szerint 2025-re pedig ezt az arányt 98 százalékra növelik. Az 5G-hálózaton ugyanakkor az egész mobilforgalomnak csak körülbelül tíz százaléka zajlik, de év végére szeretnék elérni az ötven százalékot, miközben az A1 a szlovén mobilinternet-forgalom 44 százalékáért felel.

Itt van minden, amiért Szlovéniát csak imádni lehet, ha pedig a szlovén hegyi ösvényt már bejártuk, még ezen a hat európai hosszútávú túraútvonalon is végig kell menni egyszer az életben.

(Forrás: The Slovenia Times, képek: Getty Images)

5g | Júliai-Alpok | internet | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom