Close
Ha erről a szomszédos, vadregényes magaslatról küldenél szelfit, van egy jó hírünk

Ha erről a szomszédos, vadregényes magaslatról küldenél szelfit, van egy jó hírünk

Hol vannak már azok az idők, amikor az ember egyszerűen lesétálhatott a mobiltérképről?

Rohamtempóban bővül az európai 5G-hálózat, így a civilizációtól egyre távolabbi helyeken is felcsatlakozhatunk a netre. Ez jól jöhet akkor is, ha valaki bajba kerül és segítségre van szüksége, de ha minden jól megy, akkor sokkal inkább a szelfizők és fotósok használják a szupergyors lehetőséget, ami most már a Júliai-Alpok legmagasabb pontján, a Szlovénia nemzeti jelképének számító Triglavon is elérhető.

Az Isonzó

Az ország legmagasabb, 2514 méteren található 5G-állomásának hála, mely napelemekkel, szélenergiával és generátorral működik,

a Kredarica-fennsík tágabb területén és a Triglav 2865 méteren található csúcsán is élvezhetjük a civilizáció ezen vívmányát.

A Kredarica-fennsík

Az osztrák tulajdonú A1 mobilszolgáltató idei célja az volt, hogy a szlovéniai lakosok mintegy hatvan százalékának biztosítsa a hozzáférést az 5G-hálózathoz, a tervek szerint 2025-re pedig ezt az arányt 98 százalékra növelik. Az 5G-hálózaton ugyanakkor az egész mobilforgalomnak csak körülbelül tíz százaléka zajlik, de év végére szeretnék elérni az ötven százalékot, miközben az A1 a szlovén mobilinternet-forgalom 44 százalékáért felel.

Itt van minden, amiért Szlovéniát csak imádni lehet, ha pedig a szlovén hegyi ösvényt már bejártuk, még ezen a hat európai hosszútávú túraútvonalon is végig kell menni egyszer az életben.

(Forrás: The Slovenia Times, képek: Getty Images)

internet | 5g | Júliai-Alpok | szlovénia

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram