Close
Örülhetnek a mászók, bevezették az internetet a legendás magaslatra

Örülhetnek a mászók, bevezették az internetet a legendás magaslatra

Most már Afrika legmagasabb hegyéről is lehet posztolni.

3720 méteres magasságba telepítettek szélessávú internetet a Kilimandzsáróra, Tanzánia információs minisztere, Nape Nnauye történelminek nevezte az eseményt. Mint elmondta,

eddig egy kicsit veszélyes volt a látogatóknak és a teherhordóknak internet nélkül,

most viszont bárki csatlakozhat a hálózathoz az említett magasságig. Az év végére a tervek szerint a hegy 5895 méteres csúcsára is felér a világháló.

Korábban a Mount Everest is kapott wifit, amelynek segítségével a hegymászók vészhelyzetben fényképeket oszthatnak meg és segélyhívásokat kezdeményezhetnek.

Ma már természetes, hogy az internet a zsebünkben van, de az út idáig korántsem volt zökkenőmentes, és még ma is találkozhatunk bizonyos problémákkal, például amikor nyilvános hálózathoz próbálunk csatlakozni.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

 

 

 

tanzánia | afrika | internet | kilimandzsáró | wifi

FOLYTASD EZZEL

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest

Megvan Európa idei legjobb úti célja

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram