Örülhetnek a mászók, bevezették az internetet a legendás magaslatra

Most már Afrika legmagasabb hegyéről is lehet posztolni.

3720 méteres magasságba telepítettek szélessávú internetet a Kilimandzsáróra, Tanzánia információs minisztere, Nape Nnauye történelminek nevezte az eseményt. Mint elmondta,

eddig egy kicsit veszélyes volt a látogatóknak és a teherhordóknak internet nélkül,

most viszont bárki csatlakozhat a hálózathoz az említett magasságig. Az év végére a tervek szerint a hegy 5895 méteres csúcsára is felér a világháló.

Korábban a Mount Everest is kapott wifit, amelynek segítségével a hegymászók vészhelyzetben fényképeket oszthatnak meg és segélyhívásokat kezdeményezhetnek.

Ma már természetes, hogy az internet a zsebünkben van, de az út idáig korántsem volt zökkenőmentes, és még ma is találkozhatunk bizonyos problémákkal, például amikor nyilvános hálózathoz próbálunk csatlakozni.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash)

 

 

 

kilimandzsáró | internet | afrika | wifi | tanzánia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom