Highlights of Hungary podcast – Budapest a városok ranglétráján

Sokan mondták már, hogy a 19. század a birodalmak évszázada, a 20. az országoké, a 21. pedig a városoké. Bár sok, kulturális, oktatási, logisztikai és egyéb szempontból fontos település van Magyarországon, vitathatatlan, hogy Budapest az ország legkiemelkedőbb és legtöbb lehetőséget kínáló városa. Egy folyamatosan felfedezendő és meglepetéseket adó környezet, ahol mindig van egy újonnan felbukkanó vagy feledésbe merült sztori, amivel érdemes foglalkozni.

Kevés olyan adottságokkal rendelkező város van a világban, mint Budapest, de hogyan élik meg a városlakók ezt a kimeríthetetlen tárházzal rendelkező helyet? Mitől lesz élhető, és kik alakítják a fővárost? Tényleg tudja Budapest azt, mint más európai nagyvárosok, hogy bármelyik nap, bármelyik órában el tudsz menni különböző eseményekre? És hogyan reagál a globális ügyekre?

A podcast alapját adó Highlights of Hungary is egy leképezése a városnak, hiszen egy olyan – kategóriák nélküli – válogatás, ami utólag ad egy mintázatot arról, mi is történik itthon és a nagyvilágban, mik a trendek, és milyen szereplők vannak e trendek mögött.

A város tulajdonképpen egy nagy, fehér vászon ezeknek az építészeti, a környezeti, közlekedési és még sok más kezdeményezésnek.

A Highlights of Hungary harmadik adásában Szemerey Samu építész, városépítész, Sarkadi Fanni, a tavalyi Highlighs of Hungary jelölt budapestUNDERGUIDE munkatársa, a Pesthajnal egyik megálmodója, és Remete Tibor, a Super Channel és a Highlights of Hungary alapítója beszélgetnek mindezekről.

A következő adás október 15-én jelenik meg. A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a harmadik epizód errefelé található.

Ez is érdekelhet:

Indul a legizgalmasabb hazai történetek podcastje

Célja egy olyan felület megteremtése, ahol az érték – kategóriák nélkül – találkozik a szakmaisággal és a publikummal.

téma | interjú | beszélgetés | highlights of hungary | adás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom