Close
Elképesztően beolvad az erdőbe ez a tükörburkolatú, csodálatos villa

Elképesztően beolvad az erdőbe ez a tükörburkolatú, csodálatos villa

A belga Studio Okami Architecten egy erdei villát épített Antwerpenben. A Beli House tükrös homlokzattal rendelkezik, és az 1960-as évek dizájnját követi.

A Beli House egy 1960-as évekbeli erdei villa helyére épült, amelyet a belga jogszabályok és a tulajdonos nagyobb terek iránti igénye miatt el kellett bontani. A Studio Okami Architecht azonban tisztelegni akart az eredeti épület előtt, így az 1960-as évek hangulatát megőrizte és visszacsempészte az új ingatlanba.

Ebben az időben több értékes villa is épült az Antwerpent körülölelő zöldövezetben, különösen népszerű volt az erdős terület.

Az itt vásárolt, eredeti ingatlan azonban már nem felelt meg a modern kor követelményeinek, sem az otthon változó funkciójának, beleértve a home office-t, a mozgalmas családi élethez való alkalmazkodást.

A lebontott épülettől azonban nem köszöntek el teljesen: megőrizték az eredeti hangulatot a betonfalakkal és a földszinten található, a padlótól a mennyezetig érő ablakokkal.

A különböző magasságú és tájolású betonfalak remekül megosztják a belső teret, míg a bejáratnál lévő márványfal játékos hangsúlyt ad az épületnek.

A földszinten amerikai konyha, étkező, nappali található, ahol diófa burkolat gondoskodik a hely melegségéről.

A diófa gazdag, sötét árnyalata ráadásul jól párosítható számos más anyaggal és színnel is,

miközben meleg és barátságos légkört biztosít az összejövetelekhez.

Az épület másik vége felé található az otthoni iroda és a fő hálószoba, ahonnan egy gardrób és egy fürdőszoba nyílik. Itt található egy mosókonyha és egy tároló is. Szintén az alsó szinten kapott helyet két gyerekháló, valamint egy játszószoba és két fürdőszoba.

A tükörborítású homlokzat segít elrejteni a felső emeletet, és a háznak egy nyújtottabb forma illúzióját adja.

A tükröződő alumíniumból készült tükrös elemeket a nap nagy részében páralecsapódás borítja, így a madarak nem ütköznek neki.

A kondenzvíz függőleges csíkokban fut, ami segít a madaraknak elkerülni a paneleket.

Nem ez az első ingatlan, ami izgalmas tükörborítást kapott. Itt egy olyan ingatlant mutatunk, amely a burkolata miatt azt a hatást kelti, mintha a föld felett lebegne, ebben a cikkünkben pedig a világ leghíresebb láthatatlan házáról lehet olvasni.

(Forrás: Dezeen, fotók: Nick Claeskens)

villa | belsőépítészet | luxusingatalan | homlokzet | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram