Close
Ezen a kerékpártúrán kiderül, miért Toszkánáért dobog a szívünk

Ezen a kerékpártúrán kiderül, miért Toszkánáért dobog a szívünk

A Tuscany Trail olyanoknak szól, akik Olaszország egyik legszebb vidékén nem elégednek meg annyival, hogy felcsapva a közhelyútikönyv harmadik oldalát, vicces(nek mondott) képeket készítve megállítják a dülöngélő ferde tornyot Pisában.

Toszkána a világ azon pontjai közé tartozik, ahová már akkor visszavágyunk, amikor még éppen csak kijelentkeztünk valamelyik fényűző butikhotelből, és elindultunk a repülőtérre.

Érthető, hiszen a költői tájakkal, szőlővel borított lankákkal, vöröstéglás házakkal, és olykor giccsbe forduló naplementékkel megfestett itáliai régió az első látásra szerelem nagybetűs definíciója.

A minden ízében csodás tájegység eszenciáját talán egy országutakon és kevésbé fősodorban lévő ösvényeken, erdei utakon és reneszánsz kisvárosokon átívelő kerékpártúrán lehet igazán magunkba szívni.

Pontosan erről szól az északról délre tartó Tuscany Trail, amely Toszkána legszebb területein kanyarogva ad olyan élményt a kihívást bevállalóknak, amit egészen biztosan nem fognak elfelejteni soha.

Mindenekelőtt nem árt tisztázni, hogy a nyár elején induló túra nem verseny. Nem osztanak érmeket a végén, nincsenek helyezések. Nem a mennyiség, hanem a minőség számít, a legfontosabb pedig az, hogy a résztvevők megismerkedjenek Toszkánával, jól érezzék magukat, és emlékeket gyűjtsenek.

Felkészületlenül viszont semmiképp sem szabad nekivágni az ötszázötven kilométeres etapnak, amely június első napján rajtol Massa városából.

A hatodik alkalommal kiírt túrára várhatóan harminc országból érkeznek pedált taposni, kiváló borokat kortyolgatni, autentikus itáliai gasztronómiai remekeket kóstolni, a szabad ég alatt aludni, esőben elázva tekerni, barátokat, élményeket szerezni. Élni.

(Fotók: Unsplash, Tuscanytrail.it)

régió | túra | kerékpár | toszkána | kaland

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram