Új, multifunkciós gyalogos és kerékpáros Duna-híd épül

Gyaloghíd, biciklis átkelő, hotel, bevásárlóutca, irodák és közösségi terek fogják kitölteni a 6500 négyzetméter hasznos területű, zárt, acélszerkezetű hidat. A győztes pályázat az ARCVS koncepciója lett, ami egyben egy nagyon modern, urbánus kialakítást és formavilágot jelent, emellett olyan nagyságok előtt tiszteleg, mint a firenzei Ponte Vecchio és a velencei Rialto. A vajdasági Duna-híd projektneve Elbow Shadow, ami nem csak kellemes szójáték. 

1999 óta nem ível át híd ott a Duna fölött, hamarosan viszont újra lesz összeköttetés, méghozzá nem is akármilyen. Szimpla gyalogoshíd vagy autós forgalomra megálmodott építmény helyett egy igazi 21. századi koncepcióval rukkolt elő az ARCVS, ami egyesíti a praktikumot, az esztétikumot és a funkcionalitást.

Kétszáz méter hosszan húzódik majd az élettel teli híd, ahol ugyanúgy lehet majd vásárolni, sétálgatni, mint pár éjszakát eltölteni a benne kialakított szállodában.

Az Elbow Shadow név az úgynevezett könyökházakra utal, mely helyi jellegzetesség, és ezzel szeretnének a modern épület szellemiségéhez tradíciót is párosítani.

Ez is érdekelhet:

Kiszíneztek egy hidat Londonban, amitől minden arra járó boldog lett

Elvégre egy unalmas, szürke és egyhangú építmény helyett kaptak egy vibráló, színekben gazdag hidat.

(Fotók: ARCVS)

duna-híd | építészet | dizájn | közekedés | hídépítészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom