A lakosságnak három oltás, a turistáknak kettő kell a friss döntés szerint Ausztráliában

Az ausztrál lakosoknak emlékeztető dózist kell kapniuk ahhoz, hogy teljesen védettnek tekintsék őket a koronavírus ellen, ugyanakkor a turistáknak továbbra is csak két oltásra lesz szükségük ahhoz, hogy beléphessenek az országba.

Ausztrália nemzeti kabinetje csütörtökön késő este hagyta jóvá az ország szakértői csoportjának felülvizsgált ajánlásait, amelynek értelmében akkor tekintik védettnek az ausztrálokat, ha az emlékeztető oltást is megkapták. Egy személy oltási státusza elavultnak minősül, ha

a második adagtól számított hat hónapon belül nem kapja meg a harmadikat.

Az ausztrál döntéshozók csak néhány terület esetében tették kötelezővé a védőoltásokat, de sok magánvállalkozás, köztük nagyvállalatok, éttermek és kiskereskedők is csak akkor engedik be a vendégeket, illetve a vásárlókat, ha oltási igazolással rendelkeznek. Az intézkedések eredményeként az ország világviszonylatban is a legimmunizáltabbak közé tartozik, a statisztikák szerint

a tizenhat éven felüliek kilencvennégy százaléka megkapta már mind a két oltását, az emlékeztető dózisból pedig már tízmilliót beadtak.

Mindeközben az ország az újranyitásra készül. Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, február 21-től Ausztrália minden teljesen beoltott utazónak megnyitja a határait.

Bár Nyugat-Ausztrália kivételével minden államban mentesülhetnek a turisták a karanténkötelezettség alól, továbbra is szigorú szabályokat kell betartaniuk, így friss PCR vagy antigéntesztet kell bemutatniuk, valamint le kell tölteniük az elektronikus beutazási engedélyt (ETA).

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

emlékeztető oltás | oltási igazolás | beutazás | ausztrália | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom