Nem akárhogyan született meg a világ legújabb szigete

Egyszercsak vadonatúj sziget emelkedett ki a Csendes-óceánból, a japán Ivo Dzsima sziget partjainál.

Idén Japán szigeteinek száma megduplázódott, amikor a japán térinformatikai hatóság frissítette az ország térképét. Most pedig ismét egy újabb szigettel gazdagodtak, amely, mint a japán meteorológiai ügynökség elmondta, egy tenger alatti vulkánkitörés következtében jött létre.

Az eseményről készült fotókon látható, hogy a kisebb kitörés sötét hamufelhőt szór az apró sziget fölé, amely immár az Ogaszavara-szigetek részét képezi.

Az Ogaszavara-szigetek varázslatos vidéke

A meteorológusok tavaly figyeltek fel a vulkáni tevékenységre a térségben, a szigetet formáló kitörés idén október 30-án történt. Szecuja Nakada, a Tokiói Egyetem vulkanológus professzor emeritusa elmondta, a magma már jó ideje gyűlt a víz alatt, mielőtt végül a felszínre tört.

A sziget a japán szárazföldtől mintegy ezerkétszáz kilométerre délre fekszik, és egy kilométerre található Ivo Dzsimától, ahol a második világháború leghevesebb csendes-óceáni csatái zajlottak.

Japán már meglévő szigetei is rengeteg érdekességet tartogatnak, ezen a mágikus helyen például évi tizenöt méter hó esik, itt pedig a vadmacskák érdekeit helyezték a turisták elé.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

új | sziget | vulkán | japán | Ivo Dzsima

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom