Ez most az új utazási trend, mivel sokaknak elegük van már a melegből

Viszlát, kánikula, helló, hűvös!

A "coolcation" az idei év egyik felkapott utazási hóbortja, aminek lényege, hogy hűvösebb éghajlatú úti célokat választanak az utazók. A magasnak mondható, harminc Celsius-fok feletti nyári átlaghőmérséklet elől "menekülve" egyre többen mennek például Svédországba.

A Közép- és Dél-Európából érkezők körében kimondottan népszerűnek számít Umeå városa.

Jobban belegondolva teljesen érthető: júliusban átlagban tizenhét Celsius-fok körüli a hőmérséklet, békés és nyugodt a légkör, valamint abszolút hiánycikknek számítanak a forgalmi dugók.

Néhány házzal odébb Charlotte Nillson menedzser megfigyelte, hogy egyre többen jönnek Finnországból Luleå legnagyobb kempingjébe, amin magyarázata szerinte a gyenge svéd korona.

A Hollandiából érkező látogatók is azok közé tartoznak, akik inkább Svédországot választják Spanyolország helyett, itt viszont Nilsson úgy véli, a sikeres marketingkampányok állnak a háttérben. "A hollandok elmondták nekem, hogy látták Norbottont a tévében, és most felmennek az Északi-fokhoz" – állítja.

Svédországban egyébként a külföldi lakásvásárlók száma is nőtt, melynek egyik jelentős okát az éghajlat-változásban jelölték meg.

Mi is megírtuk, hogy Spanyolország a következő években várhatóan beelőzi Franciaországot a világ leglátogatottabb úti céljáért zajló versenyben. Ehhez képes Barcelona városvezetése újabb intézkedést jelentett be a látogatók számának megfékezésére, amelytől azt reméli, hogy inkább a "minőségi turizmust" vonzza majd be.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

 

hűvös | coolacation | trend | svédország | időjárás

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom