Close
Újabb turistamágnes európai ország döntött a karantén mellett

Újabb turistamágnes európai ország döntött a karantén mellett

Spanyolország sem a gyors nyitás híve.

A Spanyolországba érkezőkre kéthetes karantén vár péntektől, jelentette be az ország egészségügyi minisztere.

Az utazóknak pontosan be kell számolniuk, hol töltik el a karantént, hogy a spanyol hatóságok ellenőrizni tudják, betartják-e az előírásokat.

Monserratot idén valószínűleg nem fogják elárasztani a külföldiek

Csak akkor hagyhatják el a karantént, ha élelmiszert vagy gyógyszereket kell vásárolniuk, vagy kórházba kell menniük, esetleg valamilyen vészhelyzet áll elő, de ebben az esetben is maszkot kell viselniük. A teherszállítók és egészségügyi dolgozók kivételt jelentenek majd, ám csak akkor, ha nem kerültek kapcsolatba fertőzöttekkel.

Spanyolországban március 14-e óta vészhelyzeti állapot van, méghozzá nagyon szigorú kijárási tiltásokkal, és ez minimum május 23-ig érvényben is marad. Ugyanakkor már elkezdtek lazítani olyan területeken, ahol alacsony a fertőzésveszély.

Barcelonába idén minden bizonnyal nem fog tízmillió turista érkezni

A feloldások időszakában az odaérkezők folyamatosan egészségellenőrző vizsgálatokra számíthatnak, mivel el kell kerülniük a lehetőségét, hogy külföldről visszaérkezzen hozzánk a járvány. Spanyolországban több mint 227 ezer esetet regisztráltak eddig, az elhunytak száma 27 ezer körüli, ami az egyik legmagasabb Európában.

Az Egyesült Királyság hétfőn hasonló intézkedéseket jelentett be, ott egyedül az Írországból és a Franciaországból érkezők ússzák meg a karantént.

koronavírus | spanyolország | járvány | karantén

FOLYTASD EZZEL

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Hét jótanács tapasztalt utazóktól, amit érdemes megfogadni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram