Close
Spanyolország kevésbé ismert városai mindenkit elkápráztatnak

Spanyolország kevésbé ismert városai mindenkit elkápráztatnak

A felkapott turistaközpontokon túl a történelem és a kalandok szerelmesei ezekben a spanyol kisvárosokban is megtalálják a maguk kalandját.

Albarracín 

Albarracín a Guadalaviar-folyó partján található Aragóniában. A település rózsaszín épületei a hatalmas sziklák előterében érdekes kontrasztot alkotnak.

A város nemzetközi elismerést kapott történelmi értékeinek megőrzéséért: a romok egy ősi mór erődítmény maradványai, nem lehet csak úgy elsétálni mellettük.

Getaria

A közel háromezer fős halászfalu az egyik legismertebb luxusmárka alapítójának, Cristobal Balenciagának a szülőhelye.

Getaria azonban nemcsak a divatrajongók, hanem az ínyencek számára is tartogat izgalmakat:

a San Sebastiantól mintegy fél órára található községben nagy múltja van a szardellának, másik specialitásuk pedig a grillezett rombuszhal. Érdemes megkóstolni!

Arcos de la Frontera

A híres Pueblo Blancos kapujának is nevezett, körülbelül 31 ezer lakosú kisváros többek között a vakítóan fehér házfalairól ismert, de tele van mór emlékekkel is.

Az Arcos de la Frontera egy homokkő gerincén elhelyezkedő andalúz település, ahonnan kivételes panorámás kilátás nyílik a völgyre és a Guadalete folyóra.

Cudillero

A hegyoldalba épült, színpompás házakkal büszkélkedő halászfalu látványosságai közül kihagyhatatlan a 19. századi világítótorony, amelyet a közelmúltban újítottak fel.

A Palacio de los Selgas csodálatos épületei és kertjei miatt Cudillero beceneve nem más, mint az asztúriai Versailles.

Trillo

A Tajo-folyó határozza meg Trillo életét: a városka kellős közepén egy gyönyörű, tizenöt méter magasról lépcsőzetesen lezúduló vízesésbe botlunk, de jellegzetes még az a jó pár, különböző korokból származó híd is, mely a folyó fölött ível át.

Hondarribia

Baszkföldön található ez a halászfalu, mely egyúttal természetes határt képez Spanyolország és Franciaország között.

A település kétarcú: a halászfalvakra jellemző vidám házikók, kocsmasorok és éttermek mellett nem kevésbé jelentős a történelmi városrész sem, ahol V. Károly német-római császár, spanyol király palotája magasodik.

Baeza

A városka híres olívaolajáról is, de hemzseg a történelmi emlékektől is, nem lehet úgy sétára indulni a tizenhat ezres lélekszámú településen, hogy ne tárulna elénk egy több száz éves templom, palota vagy torony látványa.

Nem véletlen, hogy az UNESCO a világörökség részéve emelte Baezát!

Ez  is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom