Close
Spanyolország kevésbé ismert városai mindenkit elkápráztatnak

Spanyolország kevésbé ismert városai mindenkit elkápráztatnak

A felkapott turistaközpontokon túl a történelem és a kalandok szerelmesei ezekben a spanyol kisvárosokban is megtalálják a maguk kalandját.

Albarracín 

Albarracín a Guadalaviar-folyó partján található Aragóniában. A település rózsaszín épületei a hatalmas sziklák előterében érdekes kontrasztot alkotnak.

A város nemzetközi elismerést kapott történelmi értékeinek megőrzéséért: a romok egy ősi mór erődítmény maradványai, nem lehet csak úgy elsétálni mellettük.

Getaria

A közel háromezer fős halászfalu az egyik legismertebb luxusmárka alapítójának, Cristobal Balenciagának a szülőhelye.

Getaria azonban nemcsak a divatrajongók, hanem az ínyencek számára is tartogat izgalmakat:

a San Sebastiantól mintegy fél órára található községben nagy múltja van a szardellának, másik specialitásuk pedig a grillezett rombuszhal. Érdemes megkóstolni!

Arcos de la Frontera

A híres Pueblo Blancos kapujának is nevezett, körülbelül 31 ezer lakosú kisváros többek között a vakítóan fehér házfalairól ismert, de tele van mór emlékekkel is.

Az Arcos de la Frontera egy homokkő gerincén elhelyezkedő andalúz település, ahonnan kivételes panorámás kilátás nyílik a völgyre és a Guadalete folyóra.

Cudillero

A hegyoldalba épült, színpompás házakkal büszkélkedő halászfalu látványosságai közül kihagyhatatlan a 19. századi világítótorony, amelyet a közelmúltban újítottak fel.

A Palacio de los Selgas csodálatos épületei és kertjei miatt Cudillero beceneve nem más, mint az asztúriai Versailles.

Trillo

A Tajo-folyó határozza meg Trillo életét: a városka kellős közepén egy gyönyörű, tizenöt méter magasról lépcsőzetesen lezúduló vízesésbe botlunk, de jellegzetes még az a jó pár, különböző korokból származó híd is, mely a folyó fölött ível át.

Hondarribia

Baszkföldön található ez a halászfalu, mely egyúttal természetes határt képez Spanyolország és Franciaország között.

A település kétarcú: a halászfalvakra jellemző vidám házikók, kocsmasorok és éttermek mellett nem kevésbé jelentős a történelmi városrész sem, ahol V. Károly német-római császár, spanyol király palotája magasodik.

Baeza

A városka híres olívaolajáról is, de hemzseg a történelmi emlékektől is, nem lehet úgy sétára indulni a tizenhat ezres lélekszámú településen, hogy ne tárulna elénk egy több száz éves templom, palota vagy torony látványa.

Nem véletlen, hogy az UNESCO a világörökség részéve emelte Baezát!

Ez  is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Arcos de la Frontera | látnivalók | Albarracín | Hondarribia | utazás

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom