Sajnos a magyarok sem ússzák meg a szeptembertől visszatérő maszkviselést az egyetemeken

Visszatér a maszk a legtöbb hazai felsőoktatási intézményben. Nem lennénk ezekben az években egyetemisták.

Az Eduline, a HVG és a Hvg.hu oktatási szakportálja nézte meg, milyen járványügyi szabályokat léptettek, illetve léptetnek életbe a magyar felsőoktatási intézmények, miközben a szeptemberi tanévkezdésre készülnek.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen az elmúlt időszakban bevált online és hibrid megoldásokat emelik át a normál működési rendbe, vagyis egyes órákat a járványhelyzettől függetlenül is online hirdetnek meg.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen már az ötven fő feletti előadásokat is online tartják meg, minden más foglalkozás személyesen zajlik majd, és nem lesz kötelező maszkviselés, sem testhőmérséklet-mérés.

A Semmelweis Egyetemen legfrissebb kiírása szerint a tanévnyitó ünnepségre a belépés csak védettségi igazolvánnyal, vagy az oltást igazoló dokumentummal lehetséges, de szükség esetén biztosítanak maszkot a regisztrációnál. Mint írják, mivel a Semmelweis Egyetem munkatársai és hallgatói körében közel százszázalékos az átoltottság, a Semmelweis Egyetem a 2021/2022-es tanévben jelenléti oktatással készül.

Mivel az érvényben lévő rendelkezések értelmében az egészségügyi intézményekben kötelező a maszkviselés, a klinikai gyakorlati órákon az orvosoknak és a hallgatóknak is maszkot kell viselniük, az előadásokon azonban nem. Az egyetem emellett felhívja a figyelmet, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a honlapot, mivel a járványhelyzet függvényében változhatnak a szabályozások.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen a beiratkozáson is kötelező lesz a maszkviselet, emellett lesz lázmérés, fertőtlenítés, szellőztetés. Hasonló szigor lép életbe a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol csak az étkezőkben lehet levenni a maszkot.

(Forrás: HVG, Eduline)

maszk | magyarország | maszkviselés | covid | lázmérés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom