Close
Újra lehet jegyet foglalni a világ leghosszabb repülőútjára

Újra lehet jegyet foglalni a világ leghosszabb repülőútjára

Eddig is Szingapúr és New York között lehetett egyhuzamban a legtöbbet repülni, hamarosan pedig kis változással, de ugyanezen az útvonalon él tovább a világrekord. 

Tavasszal a koronavírus-járvány miatt kénytelen volt leállítani a világ leghosszabb repülőjáratát a Singapore Airlines, de a következő hónap elejétől már ismét beveti: november 9-től újra felszáll a Changi reptérről az Airbus A350–900-as, hogy aztán tizennyolc órával és negyven perccel később a New York-i John F. Kennedyn landoljon.

A hetente háromszor közlekedő járat ezzel a világ leghosszabb repülőútja címét birtokolja majd.

Lee Lik Hsin, a Singapore Airlines egyik vezetője szerint a járat fontos lépés a globális hálózatuk újjáépítésében, mert ezek az ultrahosszú nonstop szolgáltatások jelentik az amerikai piacra irányuló szolgáltatásaik alapját. A fedélzeten negyvenkét Business Class-, huszonnégy Premium Economy- és 187 Economy-helyből lehet válogatni, de a társaság nem csupán személyszállításra használja a gépeket, hanem egyidejűleg rakományokat is visz az Egyesült Államokba.

A hosszú évek óta a vezető légitársaságok közé sorolt Singapore Airlines 2018 októberében indította el a világ leghosszabb repülőjáratát, amely akkor a szingapúri Changi és a New Yorkhoz közeli Newark reptere között közlekedett. A távolság 9534 mérföldet (kb. tizenötezer kilométert) jelentett, ezt a rekordot dönti meg a november első napjaiban induló új járat a 9536 mérföldjével.

A Changi Airport egyébként 2013 óta minden évben megkapja a Skytraxtól a világ legjobb repülőtere címet. A szingapúri repteret igencsak kedvelik az utasok, és vélhetően nem csupán azért, mert saját pillangókertje, illetve mozija van – nem beszélve a világ legnagyobb beltéri vízeséséről. A Singapore Airlines a napokban pop-up étteremmé alakította a Changi repülőtéren álló A380-as repülőgépét, az elképesztően nagy érdeklődés pedig még a légitársaságot is meglepte.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

new york | világ | leghosszabb | utazás | újra

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram