Close
Értelmezd újra a home office-t! Irány a szabad!

Értelmezd újra a home office-t! Irány a szabad!

Ha növelni szeretnéd a produktivitásod, érdemes berendezni az irodád a szabadban, akár az erkélyen, akár a hátsó kertben, vagy éppen az egyik közeli parkban!

Kutatások igazolták, hogy már napi húsz-harminc percnyi szabadban töltött idő nagy segítséget nyújthat a produktivitás fokozásában.

Ráadásul a digitális munkavégzésnek köszönhetően a munkabázisunk a korlátozások miatt gyakorlatilag bárhol lehet, és különösebben nagy infrastruktúra nem is szükséges hozzá, csupán internetre, laptopra, székre és asztalra, vagy egyszerűen egy pokrócra van szükség hozzá.

A Harvard nemrégiben végzett kutatása rávilágított arra, hogy a szabadban töltött munka, illetve tanulóidő eredményesebbé teheti a munkavállalókat és a diákokat. A szabadban való tartózkodás ráadásul számos egészségügyi előnnyel jár, hiszen igazoltan csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert, növeli a fókuszáltságot, és fokozza a kreativitást.

Mindezt pedig már húsz perc alatt elérhetjük.

A szakértők szerint tehát érdemes minél több időt a szabadban töltenünk a home office ideje alatt, éppen ezért bátran települjünk ki a parkba az online meetingek idején, az adminisztrációs feladatokat az erkélyen is el tudjuk végezni, az igazi digitális nomádok pedig munka közben akár túrázhatnak is egyet.

Persze sokan vannak olyanok is, akik annak ellenére, hogy az otthoni munkavégzést meg tudják oldani, a munkaállomásukhoz vannak kötve. Számukra is ajánlott azonban a munkaidő megszakítása, így például a szabadban eltöltött ebédidő is alkalmassá válhat arra, hogy felfrissítse őket, és csordultig teljenek ingerekkel, inspriációkkal és nyugalommal.

 

Tavaly tavasztól gyakorlatilag a mindennapok részévé vált az otthoni munka. A négy fal közé szorulva legtöbben saját dolgozósarkot alakítottak ki a lakásban, sokan a konyhából csináltak átmeneti irodát, míg akadnak olyanok is, akik lazábban állva (pontosabban ülve…) a dolgokhoz, kanapéról, netán ágyból püfölik a klaviatúrát.  Így tarthatod meg az egyensúlyt a home office és a magánélet között.

(Fotók: Getty Images)

otthoni munka | munka | munkavállalás | home office

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram