Close
Kétmilliárd forint értékű műgyűjteményt foglaltak le egy orosz oligarcha szuperjachtjáról

Kétmilliárd forint értékű műgyűjteményt foglaltak le egy orosz oligarcha szuperjachtjáról

A műgyűjtemény harminc festményt tartalmazott, amelyek a világ egyik legnagyobb magánjachtjának fedélzetén voltak kiállítva.

Úgy tudni, a német hatóságok lefoglaltak harminc festményt – köztük Marc Chagall francia szürrealista műveit is – Alisher Usmanov orosz oligarcha hatszáz millió dollárt érő szuperjachtjáról, a Dilbarról, melyet jelenleg a világ legnagyobb jachtjának tartanak. A német kormány

még márciusban foglalta le a hajót az Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt hozott szankciók érvényében.

A kép csak illusztráció

A műgyűjtemény értéke körülbelül ötmillió dollárra, azaz kétmilliárd forintra tehető.

Értesülések szerint a szuperjacht eredetileg 2021 őszén érkezett javításra a hamburgi kikötőbe, a festményeket pedig egy külön raktárban tárolták. Akkor arról bejelentést azért nem tettek, mert

Usmanov szóvivője szerint nem is az orosz milliárdos tulajdonában vannak.

Szeptemberben a német hatóságok bejelentették, hogy kivizsgálják az Uszmanov ellen elkövetett pénzmosással kapcsolatos vádakat. Razziát tartottak a milliárdos otthonában, ahol négy Faberge-tojást találtak, amik becsült értéke harminchárommillió dollár.

Ahogyan arról a Roadster is beszámolt, az Európai Unióban több ország is keményen fellépett a nyugati szankciók elől menekülő orosz oligarchákkal szemben. Az év elején Finnország huszonegy jachtot foglalt le, de Franciaország és Olaszország is szankcionálta a partjaira belépő hajókat.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty Images)

műgyűjtemény | lefoglalás | szuperjacht | háború | orosz szankció

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram