Close
Ezek az európai nagyvárosok megtiszítják a folyóikat, hogy úszni lehessen bennük

Ezek az európai nagyvárosok megtiszítják a folyóikat, hogy úszni lehessen bennük

Koppenhága és München nyílt vízi hotspotok lettek – London lehet a következő.

A szabadtéri úszás már évek óta nagy divat a városokban. Sétálva felfedezni egy helyet nagyszerű dolog, de kevés jobb érzés van annál, mint úszni (vagy evezni) egy városban, miközben a körülöttünk tornyosuló épületekben  gyönyörködünk.

A nyílt vízi úszás biztonságossá és elérhetővé tételét illetően néhány európai város már javában a többiek előtt jár.

Vegyük például a szupertiszta vizeiről híres Koppenhágát, ahol a helyiek megmártózhatnak a kikötői fürdőkben és a kijelölt fürdőzónákban.

Ezek közé tartozik az Islands Brygge, amely a központi üzleti negyed közepén található.

Münchenben az elmúlt években egyre kedveltebbé vált az Isarban történő nyílt vízi fürdőzés, miután a 2000-es évek elején megtisztították a folyó nyolc kilométer hosszú szakaszát.

A vizet rendszeresen fertőtlenítik és tisztítják, aminek köszönhetően olyan tiszta lett, hogy a mélyben úszkáló halakat is látni lehet.

Párizs még a 2024-es olimpiai játékok megrendezése előtt ígéretet tett folyója megtisztítására. A Szajna állapotának javítására 2016 óta 1,4 milliárd eurót fordítottak, és a tervek szerint a folyó a játékok idejére úszhatóvá válik. A nyílt vízi és a triatlonversenyeket is ott tartanák, a következő évben pedig öt kijelölt úszóövezetet nyitnának meg.

Bár a Temze örökké zavaros vize miatt nem valószínű, hogy London a fürdőzők paradicsomává válna, de az Egyesült Királyság fővárosában is hasonló tervekről álmodoznak. A Thames Baths fejlesztői nemrégiben sikeres Kickstarter-kampányt indítottak, amelynek célja a folyó szűrt vizével megtöltött úszómedencék lehetséges helyszíneinek megtalálása volt, és a Tower Hamlets-i tanács is belevágott a projektbe. Ha ez megvalósul, akkor vélhetően nagyot fog szólni.

Nemrég megírtuk, hogy az Economist Intelligence Unit közzétette a 2021-es Biztonságos Városok Indexét (Safe Cities Index), melynek élén Koppenhága áll, megelőzve Torontót és Szingapúrt.

(Forrás: Time Out, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom