Close
Hogyan kerül egy úszó szauna a Genfi-tóra?

Hogyan kerül egy úszó szauna a Genfi-tóra?

A Lausanne-i Művészeti és Design Egyetemen végzett Trolle Rudebeck Haar egy úszó szaunát épített, majd helyezett el a Genfi-tó közepén, hogy az oda betérő pihenni vágyók az Alpokra nézve relaxálhassanak. A tavon hullámzó szauna úszva érhető el.

Az úszó, helyi erdészetekből származó fából készült szauna alig 2,2 négyzetméter alapterületű, tervezője pedig az ihletet a Finnországban eltöltött éveiből merítette, ugyanis lehetősége nyílt megtapasztalni az ottani szaunakultúrát, amit aztán a mikroépítészet témájával szeretett volna összhangba hozni.

A szauna legfeljebb három ember befogadására épült, ferde tetővel, áttetsző üvegablakokkal, paddal és külső terasszal.

Az építmény a Svájcban honos fenyőfajta felhasználásával készült, melyet olyan anyaggal kezeltek le, amely semleges hatást kelt, így a szauna megjelenése természetes tudott maradni. Annak ellenére, hogy milyen apró épüleről van szó, rendkívül tartós, jól ellen tud állni az időjárási körülményeknek.

Ugyanakkor nemcsak az volt a szempont a szauna tervezésekor, hogy a vízen való lebegéshez megfelelő felhajtóerővel rendelkezzen, hanem az is, hogy könnyen össze- és szétszerelhető legyen, így előregyártott elemekből készült el.

Világszerte rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe a járvány, ez az újonnan megnyitott tokiói szauna viszont nem tartozik közéjük. Olyannyira nem, hogy egymás után érkeznek a foglalások, és igencsak gyorsnak kell lennie annak, aki szeretné igénybe venni az egyedülálló szolgáltatást. És ebben az esetben az egyedülálló akár szó szerint is érthető, merthogy a Solo Sauna Tune-t egy személyre tervezték.

(Forrás és fotók: Dezeen)

Svájc | genf | dizájn | szauna | mikro-építészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram