Close
Hogyan kerül egy úszó szauna a Genfi-tóra?

Hogyan kerül egy úszó szauna a Genfi-tóra?

A Lausanne-i Művészeti és Design Egyetemen végzett Trolle Rudebeck Haar egy úszó szaunát épített, majd helyezett el a Genfi-tó közepén, hogy az oda betérő pihenni vágyók az Alpokra nézve relaxálhassanak. A tavon hullámzó szauna úszva érhető el.

Az úszó, helyi erdészetekből származó fából készült szauna alig 2,2 négyzetméter alapterületű, tervezője pedig az ihletet a Finnországban eltöltött éveiből merítette, ugyanis lehetősége nyílt megtapasztalni az ottani szaunakultúrát, amit aztán a mikroépítészet témájával szeretett volna összhangba hozni.

A szauna legfeljebb három ember befogadására épült, ferde tetővel, áttetsző üvegablakokkal, paddal és külső terasszal.

Az építmény a Svájcban honos fenyőfajta felhasználásával készült, melyet olyan anyaggal kezeltek le, amely semleges hatást kelt, így a szauna megjelenése természetes tudott maradni. Annak ellenére, hogy milyen apró épüleről van szó, rendkívül tartós, jól ellen tud állni az időjárási körülményeknek.

Ugyanakkor nemcsak az volt a szempont a szauna tervezésekor, hogy a vízen való lebegéshez megfelelő felhajtóerővel rendelkezzen, hanem az is, hogy könnyen össze- és szétszerelhető legyen, így előregyártott elemekből készült el.

Világszerte rengeteg vállalkozást hozott nehéz helyzetbe a járvány, ez az újonnan megnyitott tokiói szauna viszont nem tartozik közéjük. Olyannyira nem, hogy egymás után érkeznek a foglalások, és igencsak gyorsnak kell lennie annak, aki szeretné igénybe venni az egyedülálló szolgáltatást. És ebben az esetben az egyedülálló akár szó szerint is érthető, merthogy a Solo Sauna Tune-t egy személyre tervezték.

(Forrás és fotók: Dezeen)

FOLYTASD EZZEL
Megnyitott a világ minden bizonnyal legvonzóbb multiplex mozija
Te mit szólnál, ha ablakok helyett óriásképernyők lennének a repülőkön? Mert lehet, hogy ez a jövő
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom