Close
Kanadában vízen úszva is lehet szaunázni

Kanadában vízen úszva is lehet szaunázni

Van egy üdülőhely valahol Kanada vadregényes nyugati partjainál, melyet kizárólag a levegőből vagy vízen lehet megközelíteni.

A Great Bear Rainforest természetvédelmi övezetben járunk Brit Columbiában, ahol a családi tulajdonú és üzemeltetésű Nimmo Bay Wilderness Resort működik. Számos extra szolgáltatás mellett a vendégek leginkább a természetközeliségért és a nyugalomért keresik fel.

Az ajánlatok közül kiemelkedik a vízen úszó szaunája, melyhez hasonlót igen kevés helyen lehet csak kipróbálni.

A finn stílusú, fatüzelésű cédrusszaunáért dolgozni kell egy kicsit, ugyanis csónakba, kajakra, vagy SUP-ra kell pattannunk ahhoz, hogy élvezhessük. Megéri, mert pazar kilátást ad az öbölre, másrészt két izzadás között egy csobbanás erejéig könnyedén megmártózhatunk az óceán vízében. Fraser Murray tulajdonos egyébként gyermekkori álmát váltotta valóra vele.

A Nimmo-élményhez tartozó vízen úszó szaunázás általában egy klasszikus wellnessnap része arrafelé, és legtöbbször szabadtéri jógázással, piknikezéssel egészül ki. Maga a resort májustól októberig tart nyitva, tizennyolc vendégnek biztosít kényelmet kilenc kabinban. A már említett programcsomagban olyan izgalmas tételek vannak még, mint túrázás az esőerdőben, kajakozás, sósvízi horgászat vagy helikopteres túra – utóbbival fentről megcsodálhatóak a környékbeli tavak, vízesések és gleccserek.

Az árak napi 1495 dollártól indulnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Lonely Planet, Nathaniel Atakora, Jeremy Koreski)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom