Egy óvatlan mozdulat okozhatta az utasszállító balesetét

A Boeingre mostanában tagadhatatlanul rájár a rúd. Miután vizsgálatot rendeltek el az Alaska Airlines kiszakadt oldalpanele miatt, újabb gyártási hibára derült fény, legutóbb pedig a Latam Airlines egyik járata szenvedett balesetet a levegőben. 

Most az is kiderült, hogy mi okozhatta a váratlan problémát: egy utaskísérő éppen ételt szolgált fel, amikor véletlenül lenyomta a pilótaülés tetején található üléskapcsolót. Az ülés így előre dőlt, a pilóta pedig a műszerfalra zuhant.

Illusztráció

A Boeing most azt kéri a légitársaságoktól, hogy ellenőrizzék a 787-es repülőgépek pilótaszékein a kapcsolókat, hogy nem lazultak-e meg a védőfedeleik.

A kapcsolót ugyanis alapesetben a fedél takarja, így nem lehet azt véletlenül lenyomni. De szándékosan sem szabad akkor használni, ha ülnek benne. Az ellenőrzéséhez és karbantartásához egy 2017-ben kiadott szervizközlemény tartalmaz részletes útmutatást.

A gyártó azt is közölte, hogy az LA800-as járat balesetét a nyomozó hatóságok vizsgálják, ők pedig tartják a kapcsolatot a légitársasággal, és támogatják a történtek kivizsgálását.

A Boeing felől érkező hírek nyomán nem csoda, hogy sokan vannak, akik egyáltalán nem szívesen repülnek ezzel a géptípussal.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

baleset | Latam | utaskísérő | boeing

FOLYTASD EZZEL

Egyetlen apró hiba, ami miatt könnyen elveszhet a poggyászod egy reptéri alkalmazott szerint

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom