Close
Ez az ország a világ legvágyottabb úti célja

Ez az ország a világ legvágyottabb úti célja

Egészen széleskörű, mintegy 15 ezer olvasót megmozgató kutatást végzett az AFAR online magazin. A boldog utazásra fókuszáltak, és a látogatóikat kérdezték triviálisabb és gondolkodós utazással kapcsolatos szokásokról. Kiderült, miként szeretik megörökíteni a fontos pillanatokat, mennyit csekkolják a mobiljukat utazás alatt, melyek a legboldogabb úti célok, és az is, mennyire spontának az utazók. Sőt, az is, hogy kedveltebb az utazás párban, mint az családdal. 

A kitöltők 54%-a évi egy-három utazást valósít meg, 28%-uk annyira szerencsés, hogy négy-hat külföldi vakációt tud beiktatni az életébe, 8%-uk több mint kilenc alkalommal kel útra. Ennek ellenére 86% úgy véli, még többet szeretne utazni, és ez az a tevékenység, amit sosem lehet megunni.

Többségben vannak azok, akik kikapcsolódásuk során csak néhány fontos állomást tisztáznak le előre, a többit a spontán történésekre bízzák. 14-14% azoknak az aránya, akik teljesen spontán utaznak és akik konkrét, kőbe vésett tervekkel érkeznek. 61% gondolja azt, hogy attól a legboldogabb, ha közvetlen kapcsolatba kerül a helyiekkel, 20% a természet közelségétől kerül zenbe, 6%-ot az dobja fel, hogy az élményeit elmesélheti majd otthon, 4% még több embert ismerne meg az utastársai között.

Kivel a legjobb utazni, kik kellenek hozzá, hogy a legszuperebb nyaralás legyen az idei? 49% a kedvesével megy legszívesebben, 23% a családdal, 9% a legjobb baráttal, 9% csapatban, barátokkal, 5% pedig azt mondja, nem cserélné le a magányos útjait, amikor csak magára van utalva, és nem kell alkalmazkodni senkihez.

A legtöbben fotók segítségével raktározzák el memóriájukban mindazt a csodát, ami láttak, de jelentős azok száma is, akik nemcsak kattintgatnak, hanem azonnal közzé is teszik a pillanatot a közösségi felületeken. 51% azt vallotta be, csak napi egyszer néz rá a profiljaira, 12% viszont folyamatosan csekkol és posztol is.

Nem meglepő, hogy sokkal többen választanának egy pihentető, egzotikus tengerparti nyaralást, mint egy vidéki biciklitúrát, de a luxusvonatozás is egyre népszerűbb.

Összesítve a legkedvesebb úti célokat, toronymagasan nyert Olaszország. Rómától Sorrentóig imádják az egész ország hangulatát, változatosságát, az embereket és a vendégszeretetet. Ha tengerpart, akkor Hawaii – még mindig etalonnak számít a vulkanikus amerikai szigetvilág. Nem kevésbé népszerű Mexikó, Franciaország pedig nemcsak Párizs miatt vonzó, hanem a Riviéra miatt is. A sereghajtó Costa Rica lett – ahol egész hamar meg lehet tanulni, mit jelent a pura vida.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay) 

 

FOLYTASD EZZEL
Egy japán milliárdos jóvoltából ingyen megkerülheted a Holdat
Felszólították a bicikliversenyzőket, hogy innentől ne örüljenek ölelkezve
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom