Close
Ez az ország a világ legvágyottabb úti célja

Ez az ország a világ legvágyottabb úti célja

Egészen széleskörű, mintegy 15 ezer olvasót megmozgató kutatást végzett az AFAR online magazin. A boldog utazásra fókuszáltak, és a látogatóikat kérdezték triviálisabb és gondolkodós utazással kapcsolatos szokásokról. Kiderült, miként szeretik megörökíteni a fontos pillanatokat, mennyit csekkolják a mobiljukat utazás alatt, melyek a legboldogabb úti célok, és az is, mennyire spontának az utazók. Sőt, az is, hogy kedveltebb az utazás párban, mint az családdal. 

A kitöltők 54%-a évi egy-három utazást valósít meg, 28%-uk annyira szerencsés, hogy négy-hat külföldi vakációt tud beiktatni az életébe, 8%-uk több mint kilenc alkalommal kel útra. Ennek ellenére 86% úgy véli, még többet szeretne utazni, és ez az a tevékenység, amit sosem lehet megunni.

Többségben vannak azok, akik kikapcsolódásuk során csak néhány fontos állomást tisztáznak le előre, a többit a spontán történésekre bízzák. 14-14% azoknak az aránya, akik teljesen spontán utaznak és akik konkrét, kőbe vésett tervekkel érkeznek. 61% gondolja azt, hogy attól a legboldogabb, ha közvetlen kapcsolatba kerül a helyiekkel, 20% a természet közelségétől kerül zenbe, 6%-ot az dobja fel, hogy az élményeit elmesélheti majd otthon, 4% még több embert ismerne meg az utastársai között.

Kivel a legjobb utazni, kik kellenek hozzá, hogy a legszuperebb nyaralás legyen az idei? 49% a kedvesével megy legszívesebben, 23% a családdal, 9% a legjobb baráttal, 9% csapatban, barátokkal, 5% pedig azt mondja, nem cserélné le a magányos útjait, amikor csak magára van utalva, és nem kell alkalmazkodni senkihez.

A legtöbben fotók segítségével raktározzák el memóriájukban mindazt a csodát, ami láttak, de jelentős azok száma is, akik nemcsak kattintgatnak, hanem azonnal közzé is teszik a pillanatot a közösségi felületeken. 51% azt vallotta be, csak napi egyszer néz rá a profiljaira, 12% viszont folyamatosan csekkol és posztol is.

Nem meglepő, hogy sokkal többen választanának egy pihentető, egzotikus tengerparti nyaralást, mint egy vidéki biciklitúrát, de a luxusvonatozás is egyre népszerűbb.

Összesítve a legkedvesebb úti célokat, toronymagasan nyert Olaszország. Rómától Sorrentóig imádják az egész ország hangulatát, változatosságát, az embereket és a vendégszeretetet. Ha tengerpart, akkor Hawaii – még mindig etalonnak számít a vulkanikus amerikai szigetvilág. Nem kevésbé népszerű Mexikó, Franciaország pedig nemcsak Párizs miatt vonzó, hanem a Riviéra miatt is. A sereghajtó Costa Rica lett – ahol egész hamar meg lehet tanulni, mit jelent a pura vida.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay) 

 

Close