Erre van leginkább szükségük idén az utazóknak

Az elmúlt évek kihívásai új utazási trendet hívtak életre. Ez a wellness-turizmus, melynek során emberek milliói keresik azt, miként tudnak kiszabadulni a stresszes, kaotikus világból, hogy aztán szabályosan újjászülessenek.

A HotelPlanner meglátása szerint a wellness olyannyira szerves részét képezi a turisták igényeinek, hogy aki ebből kimarad, az ténylegesen le is marad. Manapság a wellness-központú utazók milliói nem akarnak mást, mint egyszerűen lelassulni és több énidőt nyerni a vakáció során.

Mi az a wellness-turizmus?

A wellness-turizmus jellemzően olyan tevékenységeket foglal magában, amelyek a testi, lelki és mentális egészséget ápolják. Ilyen lehet a jóga, a gyógyfürdőzés, a zeneterápia, egy művészeti foglalkozás vagy a túrázás. A lehetőségek száma végtelen és folyamatosan bővül olyan tevékenységekkel, amelyek fokozzák az általános jólétet. Sokaknak pedig már önmagában az is wellnesst jelent, ha egy jó könyvvel a kezükben ki tudnak feküdni a tengerpartra.

Az ágazatban óriási a potenciál.

A Global Wellness Institute szerint a wellness-turizmus bevétele 2025-re becslések szerint eléri az 1,3 billió dollárt.

Négy tipp a tökéletes feltöltődésért

A szakértők szerint néhány fontos wellness-turisztikai szabályt minden utazónak érdemes beépítenie kikapcsolódásába.

  • Tedd le a telefont és végezz digitális detoxot!
  • Az alkoholos italok helyett inkább alkoholmenteseket fogyassz nyaralásod alatt!
  • Menj különleges túrákra, például napfelkeltekor. Ússz vízesésben, fizess be egy tengerparti jógára és szívd magadba a természetet!
  • Aludj végre egy jót! Keress olyan szállodát, ami hangszigetelt, szabályozd a hőmérsékletet kedved szerint, húzd el a sötétítő függönyt és engedd meg a testednek, hogy annyit pihenjen, amennyire csak szüksége van!

(Forrás: Haute Living, fotók: Getty)

utazás | alvás | wellness turizmus | olvasás | jóga

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom