Close
Szakértők szerint inkább ide fogunk utazni a nagy nyári hőhullámok idején

Szakértők szerint inkább ide fogunk utazni a nagy nyári hőhullámok idején

Az olyan szélsőséges időjárási jelenségek, mint az idén nyáron Dél-Európában tapasztalható hőhullám és erdőtüzek, az Egyesült Királyság második legnagyobb utazásszervezőjének főnöke szerint változásokat hozhat a turizmusban.

Sebastian Ebel, a Tui vezérigazgatója azt jósolta, hogy az emberek egy része hűvösebb úti célokat választ majd, és főszezonon kívüli hónapokban fog utazni. – Lesznek változások – mondta Ebel, hozzátéve, hogy „sokan új úti célokra, például az északi országokra, vagy Belgiumra és Hollandiára összpontosítanak”.

Kedveltebbek lehetnek a brit tengerparti üdülőhelyek mellett Írország, vagy Lengyelország partvidékei is. A mérsékeltebb éghajlatú örök kedvencek, például a Kanári-szigetek népszerűsége növekedni fog, illetve hosszabb lesz az őszi és a tavaszi szezon.

Az Independent nemrégiben megjelent cikke azt vizsgálta, hogy az éghajlati válság hogyan fogja megváltoztatni az emberek nyaralási szokásait. Egy szakértő arra figyelmeztetett, hogy ha Dél-Európában továbbra is 40 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet, „nem lesz lehetőség a hagyományos tengerparti nyaralásra”.

Ebel azonban úgy véli, hogy ennek ellenére a hagyományos nyári vakáció továbbra is népszerű marad az utazók többsége körében.

Egy tanulmány a 2000 januárjától 2019 decemberéig terjedő idősávban vetette össze a „nem optimális hőmérsékleti viszonyok” miatt bekövetkezett haláleseteket Európa 854 városában, minden korcsoportban. Az eredmények szerint pedig a párizsiak jártak a legrosszabbul, a francia fővárosban ugyanis az 85 éves és annál idősebb lakosok 1,6-szor valószínűbben haláloznak el a hőmérséklet emelkedése miatt, mint az európai átlag. Ezután Amszterdam és Zágráb következik a hőség okozta halálozás kockázatát tekintve.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

hőhullámok | utazás | nyár | változások

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram