Close
Ha még nem foglaltad le a nyaralást, itt egy visszautasíthatatlan ajánlat

Ha még nem foglaltad le a nyaralást, itt egy visszautasíthatatlan ajánlat

Több mint ötven utazást kínál a Travel for Ukraine, vagyis Utazás Ukrajnáért elnevezésű, nyilvános árverés, melynek bevételéből az ukrajnai menekülteket támogatják.

Az utazásokat mind az utazási és vendéglátószektor szereplői ajánlották fel, és változatos kínálatból választhatunk a wellnessüdüléstől kezdve az all-inclusive karibi vakáción át a lakóhajós kikapcsolódásig.

A kiemelt utak között szerepel lappföldi télapólátogatás, egyhetes wellnesselvonulás a The Ranch új olaszországi bázisán, egy palotában, lanzarote-i medencés pihenés és perzsasátras glampingezés a walesi Penheinben,

de a lista egyre csak nő, miután arra kérik az utazási irodákat, hogy minél többen adományozzanak új utazásokat az aukcióhoz.

Az utazások egy részéhez akár nagyon olcsón is hozzájuthatunk. A tételek minimális árát a kereskedelmi értékük negyven százalékában határozták meg, így már kétszáznegyven eurótól (92 ezer forinttól) találunk nyaralást, de persze van 6200 eurótól (2 millió 370 ezer forinttól) is.

Az aukciót Kathryn Brierley, a brit The Healthy Holiday Company és az in:spa retreats alapító-ügyvezető igazgatója szervezte. Mint elmondta, ahogyan sokan mások, ő is úgy érezte, szeretne segíteni, és ebben például a #cookforukraine mozgalom is inspirálta, így felkereste az utazási partnereit, hátha egyesíteni tudják az erőiket.

Az aukció adminisztrációs költségeit a társaság fedezte, így a kezdeményezés teljes bevétele közvetlenül egy ukrán humanitárius szervezethez kerülhet, levonva a vásárlásokból két és fél százalékos kezelési költséget.

A szervezők remélik, hogy sikerül legalább 118,500 eurót (körülbelül 45 millió forintot) összegyűjteniük annak a mintegy tizenegymillió embernek, akiknek el kellett menekülniük a háború elől. Viszonyításképpen: százhúsz euróból (körülbelül 46 ezer forintból) két család sürgősségi élelmiszerellátását lehet biztosítani egy hónapon keresztül, míg hatvan euróból (23 ezer forintból) négy családnak lehet takarókat vásárolni. A kilátások mindenesetre elég jók, mert már az aukció első huszonnégy órájában összegyűlt 55,500 euró (mintegy 21 millió) forint.

A nyaralásokhoz ugyanakkor nem tartoznak hozzá a repülőjáratok, így a világ bármely tájáról érkezhetnek a licitek május 8-án éjfélig. Az árverés weboldalán megtalálhatók az egyes nyaralások részletes adatai, valamint az egyes utazások kereskedelmi költsége.

A számos segítő szándékú, egyéb kezdeményezés mellett magyar vodkával is lehet segíteni az Ukrajnából menekülőkön, és világméretű szállásadói összefogás is született.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

utazás | jótékonysági árverés | Travel for Ukraine | ukrajna

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram