Ezek a legbiztonságosabb és legmegfizethetőbb úti célok egyedül utazóknak

Az egyedül utazás alapból több kérdést felvet, például: biztonságos-e éjszaka érkezni? Milyen a bűnözési ráta? Megfizethetőek-e az egyágyas szobaárak? Megéri-e a túra az árát? Az igazság az, hogy minden úti cél más és más, ahogyan minden élmény is. Egy hátizsákos trip Új-Zélandon keresztül nem ugyanaz, mint Kolumbiát autóbusszal körbeutazni. Van viszont jó néhány olyan úti cél, amely biztonságos és megfizethető a szólóban túrázók számára.

Hogy ezt kiderítse, az amerikai székhelyű Ubuy több mint háromszáz várost értékelt kulcsfontosságú szempontok alapján. Ide tartozott többek között a biztonsági index, az étkezési költségek, a sétaopciók és az aktivitások száma.

A győztes végül Tajpej lett, amely kiemelkedett magas biztonsági pontszámával (84,5 a lehetséges 100-ból) és pénztárcabarát étkezési lehetőségeivel.

Az Ubuy szerint Tajpejben egy étkezés átlagosan 6,17 dollárba, azaz nagyjából 2200 forintba kerül egy kedvezőbb árfekvésű étteremben, míg egy üveg vízért átlagban 0,71 dollárt (kb. 260 forintot) kell fizetni. Azok az egyedül utazók, akik egyágyas, kilátással rendelkező szállodai szobát keresnek, átlagosan 86 dollárral (31 ezer forinttal) kalkulálhatnak éjszakánként, ez pedig elég kedvező ár ahhoz képest, hogy Abu-Dzabiban például 221 dollárt (majdnem 80 ezer forintot) fizethetnek hasonló szállásért. A gyalog remekül bejárható Tajpej ebben a kategóriában is kiemelkedően teljesített.

Tajpej után a szomszédos Hongkong következik, amely maximális pontszámot kapott a gyalogos közlekedésre, de összességében drágábbnak bizonyult. Egy étkezés ára 8,83 dollár (3187 forint)  körül mozgott, míg egy jó kilátással rendelkező szállodai szoba átlagosan 142 dollárba (51 ezer forint) került éjszakánként. Az Egyesült Arab Emírségekben található Abu-Dzabi és a katari Doha végzett a harmadik, illetve a negyedik helyen, a listát uraló négy ázsiai úti cél után pedig a németországi München csatlakozik első európaiként az ötödik pozícióban, megelőzve Luxemburgot és Helsinkit.

Az Ubuy megjegyzi, hogy a megfizethető nyaralást kereső egyedül utazóknak érdemes megnézniük az ománi Muscatot, amely "a legolcsóbb lehetőségeket kínálja mind az étkezés, mind a szállodai tartózkodás tekintetében, így ideális a szólóban történő pénztárcabarát kiruccanásokhoz". (Muscatban egy étkezés egy drágább étteremben átlagosan 5,20 dollár, vagyis 1877 forint, egy kilátással rendelkező szálloda pedig átlagosan 51 dollár, azaz 18 ezer forint éjszakánként.)

Papucsban táncoló iráni autómentők, égő gázkráter mellett sörözés, vulkánnál viszontlátott régi barát. Csak néhány címszó arról a huszonegy napos ázsiai road tripről, amit a Pamkutya néven futó népszerű YouTube-csatorna egyik arca, Osbáth Norbert és a már hat vulkánt megmászott Molnár Ábel teljesített nemrég. Elmesélték, milyen volt.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

rangsor | úti célok | szőlő | lista | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom