Miért tesznek egyes turisták post-it-et az útlevelükbe?

Sokszor nem elég az utazáshoz, ha van érvényes útlevelünk, más feltételeknek is meg kell felelni.

Egyes országoknál a belépés feltétele, hogy még azután is legalább fél évig érvényes legyen az okmány, miután az ember befejezte az utazást. Emellett az is előfordulhat, hogy a vízumhoz két vagy akár négy üres oldalnak kell maradnia.

Bár egy oldalon elvileg több útlevélbélyegző is elfér, nem ritka, hogy az ügyintézők véletlenszerűen, és a legkevésbé sem helytakarékosan bélyegeznek. Ha pedig ez sokszor előfordul, hamar kifogyhatunk az üres oldalakból.

Aki ezt szeretné elkerülni, gyakran post-it-et ragaszt egy-egy üres oldalra, amelyen megkéri az ügyintézőt, hogy máshol bélyegezzen, mert azt a helyet a vízumra tartogatja. Persze, ez a módszer nem mindig válik be.

Épp ezért, aki biztos megoldásban gondolkodik, annak érdemes még időben, amikor már láthatóan kevés a hely, megújítani az útlevelét vagy újat igényelni. Emellett utánajárhatunk, van-e lehetőség e-vízum kiállítására, amihez nincs szükség fizikai bélyegzőre.

Vannak országok, melyeknek útlevele mellett szinte sehová sem kell vízum, és könnyen lehet, hogy hamarosan mindannyian búcsút inthetünk a megszokott pecséteknek.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images, Unsplash)

útlevél | vízum | pecsét | bélyegző

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom