Nemzetközi séfek gyűjtötték össze azokat a gasztrotrendeket, amelyek 2022-ben igazán népszerűek lesznek világszerte.
1. A nyílt tűzön való sütés és főzés egy igazán egyszerű, hagyományos főzési mód, amit azért is imádunk, mert még jobban visszaadja az alapanyagok természetes ízét, hogy aztán izgalmas füstösséggel egészítse ki azt. 2022-ben minden eddiginél gyakrabban készülhetnek ilyen módon az ételek.
2. Jövőre az alkoholmentes koktélok is aranykorukat élik majd, a klasszikus alkoholokat, például a vodkát és a gint pedig különböző fermentált összetevők felhasználásával tudják pótolni, így
a mentes italok tökéletes másai lesznek a hagyományos változatoknak.
3. A frissen préselt zöldséglevek nemcsak az egészségtudatos fogyasztók háztartásában, hanem az éttermekben is megjelennek, a brunchok nélkülözhetetlen alkotóelemei lesznek jövőre.
4. A járvány kitörése óta számos alternatív megoldással találkozhattunk, amelyek segítségével az étteremtulajdonosok garantálni tudták a távolságtartás szabályainak betartását.
A kültéri étkezések, a jurták, az üvegbuborékok továbbra is népszerűek maradnak, különösen a családosok számára.
Ezzel párhuzamosan pedig az éttermek teraszépítésbe kezdhetnek, hogy minél nagyobb szabad területen tudják kiszolgálni a vendégeiket.
5. A könnyű, egészséges, friss, szezonális zöldségeken és gyümölcsökön alapuló, helyi élelmiszereket felhasználó, fenntartható konyhák száma világszerte növekedni fog, ezzel párhuzamosan tovább nő majd 2022-ben a flexitárius és vegán étrendet követők száma is.
Az éttermek kínálatában elterjednek a növényi alapú menük, hogy a növekvő igényeket kiszolgálják.
6. Az egészségtudatosság az olajosmagvak felhasználásával is megjelenik majd a fogásokban, egyre többször kap központi szerepet a dió, a napraforgó és a tökmag.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
2022 | gasztronómia | étel | étterem | vendéglátás | gasztrotrend
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!