Szuperegészséges reggelivel tehetsz a környezetedért a budapesti belváros botanikuskertjében

A Twentysix Budapest superfood lattékkal és most debütáló reggelivel ébreszti a belvárost.

A hely dzsungelkoncepciójával és mediterrán ízeivel egy csapásra meghatározó gasztronómiai szereplővé vált a belváros szívében. Ősszel  mutatkozik be a reggeli kínálat, ahol a saját fűszerezésű superfood latték épp olyan markáns szerephez jutnak, mint a shakshuka vagy a labneh. A Supergreen Breakfastre keresztelt reggeli ráadásul nemcsak értünk, hanem a környezetünkért is tesz egy határozott lépést.

Még ne szaladjunk ennyire előre, idézzük fel előbb a gigantikus banánfáiról ismertté vált Twentysixet, ahol tavaly télen találtuk meg a lelki békénket! A nyitás után azt írtuk a helyről, hogy sosem látott mennyiségű és minőségű növénnyel teremtettek természetközeli hangulatot a bulinegyed kellős közepén. Mindezt ezernyolcszáz négyzetméteren, harmincöt-féle növénnyel (van belőlük összesen ötszáz), és megszámlálhatatlan funkcióval érték el.

A Király utcai oázisban jógázhatunk, reggelizhetünk, beszaladhatunk kenyérért, koccinthatunk munka után, vacsorázhatunk a barátokkal és akár workshopot is tarthatunk induló startupunknak. Újhullámos, meglehetősen kozmopolita tér ez, és ugyan láttunk már hasonlót, van pár dolog, amitől mégis egyedülállónak gondoljuk.

Bemutattuk már korábban az erdőfürdőzést, amit ebben a még mindig gyötrelmes időszakban ajánlott többször megtenni. Valami hasonló, léleksimogató érzést adnak a Twentysix zöldjei is, ahonnan elképesztő nyugodtság és harmónia árad, tényleg receptre kellene felírni egy ott eltöltendő egy órát. Vagy inkább többet.

Debütáló reggeli étlap superfood latték kíséretében

A Földközi-tenger meghatározó ízeit szerencsére már nemcsak az esti, hanem a reggeli órákban is élvezhetjük a belváros édenkertjében. Francesco Pastore séf friss, prémium alapanyagokból álló étlapot állított össze, amelyen a jól ismert reggeli fogások mediterrán csavarral kaptak helyet.

Fontos volt az egyszerű és letisztult gasztronómiai élmény, amit a superfood latték tesznek igazán különlegessé nem megszokott összetevőikkel, a különböző ízesítésű és hatású smoothie-k titka pedig a fűszerekben rejlik.

Az egyik legszínesebb, Golden Lattéra keresztelt vegán kávé kurkumával, gyömbérrel, fekete borssal és kardamommal bolondított, megannyi jótékony hatással.

Szintén a ház saját újdonsága a közel-keleti ízvilágot megidéző Coffee Tahini Smoothie, amit a tahini és espresso találkozásán túl a kesudió és zab kombinációja tesz felejthetetlenné.

Már egy reggelivel is tehetünk a környezetünkért

Az elmúlt egy év rávilágított arra, hogy a hazai vendéglátás fenntartható működésééig még sok a teendő, és ha kis lépésekben is, de szükséges haladni a zöldebb és tisztább jövő felé.

Amellett, hogy a komplexum tulajdonosai házon belül több zero waste kezdeményezést is elindítottak, a vendégeket is arra ösztönzik, hogy akár egy koktél rendelésével is tegyenek egy gesztust bolygónk megóvásáért.

Az esti órákban a Plant a Tree koktélnak hála egy facsemete büszke birtokosai lehetünk, a most debütáló Supergreen Breakfast menüvel pedig szintén ültethetünk újabbakat.

A Plant a Tree Project csapata a menük megvásárlása után névre szóló facsemetéket ültet, amelyről fotót is küldenek a büszke tulajdonosoknak.

(Fotók: Csenki Bianka/Socially, Kiss Bálint/Socially, Twentysix)

király utca | növény | belváros | környezettudatos | fenntartható | reggeli

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A hely, ahonnan nem akarsz hazamenni – Spirit Hotel
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom