Close
Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Ezért ajánlott egy üveg vizet átgurítani az ágy alatt, miután beléptünk a szállodai szobába

Nem mindenki érzi magát biztonságban egy hotelben. Sokan például attól tartanak, hogy egy betolakodó besurranhat a szobába és aztán elrejtőzhet a szekrényben vagy az ágy alatt. Egy légiutas-kísérő elárulta a legjobb „szállodai hackeket”, melyekkel szinteket nőhet a biztonságérzetünk.

A KLM-nél dolgozó Esther több száz szállodában járt már munkájából kifolyólag, úgyhogy nyugodt szívvel építhetünk a tapasztalataira.

Van egy roppant egyszerű módszere annak ellenőrzésére, hogy  senki sem lapul-e az ágy alatt – és mindezt anélkül lehet megtenni, hogy lehajolnánk és megnéznénk.

Csupán egy palack vizet kell átgurítani az ágy alatt és ha a másik oldalt kijön, akkor megnyugodhatunk.

Ha viszont nem, az azt jelentheti, hogy valaki éppen az ágy alatt rejtőzik. Kat Kamali amerikai légiutas-kísérő megerősítette, mennyire fontos, hogy az emberek már a bejelentkezéskor ellenőrizzék, van-e valaki a szobájukban. Soha nem szabad hangosan kimondaniuk a szobaszámukat, és amint megérkeznek, csekkolniuk kell, hogy a függönyök mögött vagy az ágy alatt minden rendben van-e.

„Amikor elkezdtem repülni, hallottam egy történetet a személyzet egyik tagjáról, aki bement a szállodai szobájába, de nem ellenőrizte azt megfelelően. Hiba volt, mert valaki ott bujkált és rá is támadt. Azóta minden alkalommal, amikor benyitok, a  csomagomat használom arra, hogy nyitva tartsam ajtót. Aztán bemegyek és mindent ellenőrzök; megnézem a fürdőszobát, a szekrényeket, a függönyöket és persze az asztalt meg az ágyat is, hogy megbizonyosodjak arról, tényleg nincs ott senki” – mondja Nassim, szintén ex-légikísérő.

A fentebb említett Esther más hasznos trükköket is megosztott, amelyek megkönnyíthetik a szállodában megszállók mindennapjait.

  • „A fürdőszobában felborul a papírpohár, amikor beleteszed a fogkefét? Fordítsd meg, és dugd át rajta! A mosdókagylók ugyanis nem higiénikusak”
  • „Gyűröttek a ruháid? Zuhanyzás közben akaszd fel a őket a fürdőszobában! Azt követően szárazon mosd ki, és olyan lesz, mintha új lenne”
  • „Bepárásodott a tükör, de gyorsan el kell menned? Fújd le a hajszárítóval, ahol szükséges, és pillanatok alatt eltűnik”
  • „Nincs nálad hangszóró? Tedd a telefonodat egy bögrébe, és máris hangosabb lesz”

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Unsplash, Getty Images)

biztonság | szálloda | praktika | üveg víz | ágy

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram