Close
Ez a fantasztikus gasztrotúra a legínyencebb francia vidékeken vezet át

Ez a fantasztikus gasztrotúra a legínyencebb francia vidékeken vezet át

Az utazás Dijonból indul és egészen Marseille-ig tart, az út során pedig a látogatók valóban elmerülhetnek a francia gasztronómia világában, ahol minden, de tényleg minden a csokoládéról, a sajtról, az autentikus ételekről és borokról szól.

A Vallée de la Gastronomie Franciaország gazdag kulináris és borászati ​​hagyományai előtt tiszteleg. A gasztrotúra Dijonból indul és Lyonon át vezet Marseille-be. Az eredeti túra 2020 óta

ötvenkilenc új programmal bővült és négyszáznegyvennyolc különböző megállót tartalmaz.

Az út során többek között piknikezni lehet Dröme Provençal levendulamezőin, és részt lehet venni szarvasgomba-vadászaton is. A résztvevők megtanulhatják elkészíteni a híres lyoni pástétomot, valamint

főzőtanfolyamokon sajátíthatják el a regionális konyhák legjobb specialitásait.

Emellett lehetőségük nyílik megkóstolni Michelin-csillagos éttermek kínálatát és a tradicionális éttermek fogásait is.

Természetesen nem maradhat ki a programból a híres lyoni Les Halles de Lyon Paul Bocuse felkeresése, egy Beaujolais túra, valamint egy látogatás a dijoni Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin központban. A látogatók megismerkedhetnek a francia borgyártás legfontosabb szőlőfajtáival, így többek között

a Pinot Noir-ral, a Chardonnay-vel, a Syrah-val, a Cabernet-vel és Merlot-val.

Az utazás egyik fénypontja a Speleologie borkóstoló a St. Marcel-barlangban. A látogatók leereszkednek a föld alá, és a sötétben megkóstolnak három helyi bort, köztük egy olyat is, amelyet ott, a barlangban érlelnek.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, Cherrystone, Huilerie Beaujolaise)

dijon | borvidék | utazás | beaujolais | Lyon

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram