Close
Valószínűleg megtaláltuk Olaszország legszebb vidékét

Valószínűleg megtaláltuk Olaszország legszebb vidékét

Bár elég komoly a házon belüli konkurencia, de a Bolzano városától keletre fekvő elragadó terület egész biztosan Itália egyik legvonzóbbja.

Viszonylag kevés szó esik a Dél-Tirolban megbúvó Val di Funes völgyéről, pedig az idilli vidék az alapból is lenyűgöző Dolomitok alighanem legvarázslatosabb helye.

A rendezett, gyönyörű, romantikát árasztó hegyi falvak, az élettel teli színes rétek és a háttérből békésen figyelő havas hegycsúcsok által megfestett hangulatkép nemhogy súrolja a tökéletesség határát, hanem minden bizonnyal el is éri azt.

Ehhez még vegyük hozzá a háborítatlanságot, a nyugalmat és a csendet, no meg a tiszta, oxigéndús hegyi levegőt, és máris azt hisszük, megérkeztünk Utópiába.

Sajnos csak az ottani bájos települések egyikében, a háromszázhetven lakosú kis faluban, Santa Maddalénában vagyunk, ahol a szívélyes és kedves helyiek máig ápolják a hagyományokat, becsben tartják a tradíciókat, és a környékükre érkezőket örömmel igazítják útba, ha azok felfedezőútra indulnak.

Ilyenkor általában a völgyhöz közeli túrautak, mászóösvények és hegycsúcsok felé irányítják a kirándulókat, esetleg a Puez-Geisler Természetvédelmi Parkba, illetve a Dolomitok egyik legszebb magaslati túraösvényére, az Adolf Munkel-túraútra.

A morózus hegyek által átölelt völgyet egyébként csobogó patakokon és vadul romantikus szurdokokon át haladva érhetjük el.

A képeslapra illő apró falvak szinte mindegyikében találni magányosan álldogáló középkori templomokat, melyek közül a Reufen-hegy lábánál felhúzott, iskola és farm szomszédságában pihenő St. Magdalena templom a leghíresebb – és egyben a Dolomitok egyik legnépszerűbb fotótémája.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom