Close
Valószínűleg megtaláltuk Olaszország legszebb vidékét

Valószínűleg megtaláltuk Olaszország legszebb vidékét

Bár elég komoly a házon belüli konkurencia, de a Bolzano városától keletre fekvő elragadó terület egész biztosan Itália egyik legvonzóbbja.

Viszonylag kevés szó esik a Dél-Tirolban megbúvó Val di Funes völgyéről, pedig az idilli vidék az alapból is lenyűgöző Dolomitok alighanem legvarázslatosabb helye.

A rendezett, gyönyörű, romantikát árasztó hegyi falvak, az élettel teli színes rétek és a háttérből békésen figyelő havas hegycsúcsok által megfestett hangulatkép nemhogy súrolja a tökéletesség határát, hanem minden bizonnyal el is éri azt.

Ehhez még vegyük hozzá a háborítatlanságot, a nyugalmat és a csendet, no meg a tiszta, oxigéndús hegyi levegőt, és máris azt hisszük, megérkeztünk Utópiába.

Sajnos csak az ottani bájos települések egyikében, a háromszázhetven lakosú kis faluban, Santa Maddalénában vagyunk, ahol a szívélyes és kedves helyiek máig ápolják a hagyományokat, becsben tartják a tradíciókat, és a környékükre érkezőket örömmel igazítják útba, ha azok felfedezőútra indulnak.

Ilyenkor általában a völgyhöz közeli túrautak, mászóösvények és hegycsúcsok felé irányítják a kirándulókat, esetleg a Puez-Geisler Természetvédelmi Parkba, illetve a Dolomitok egyik legszebb magaslati túraösvényére, az Adolf Munkel-túraútra.

A morózus hegyek által átölelt völgyet egyébként csobogó patakokon és vadul romantikus szurdokokon át haladva érhetjük el.

A képeslapra illő apró falvak szinte mindegyikében találni magányosan álldogáló középkori templomokat, melyek közül a Reufen-hegy lábánál felhúzott, iskola és farm szomszédságában pihenő St. Magdalena templom a leghíresebb – és egyben a Dolomitok egyik legnépszerűbb fotótémája.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

olaszország | idilli | hangulat | völgy | falu

FOLYTASD EZZEL

Ezekben az európai országokban nincsenek biztonságban a házak

Hamarosan megszűnik a vonatközlekedés Ausztriába

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram