Close
Nyit egy görög szálloda, amelyben minden, de tényleg minden vegán lesz

Nyit egy görög szálloda, amelyben minden, de tényleg minden vegán lesz

Görögország történetének első és egyetlen vegán butikhotelében a gyógyfürdőtől az éttermi menüig növényi alapokban gondolkodnak.

Egy csendes kis mikonoszi településen, Ano Merán rejtőzik a tradicionális helyi építészeti jegyekkel megrajzolt Koukoumi Hotel, amely a tervek szerint nyártól várná vendégeit.

A tizennégy szobás szálloda a tulajdonosok filozófiáját követve teljesen a fenntarthatóságra törekszik: környezetbarát matracokat használnak, kizárólag vegán ételeket szolgálnak fel, magnéziummedencével és napenergiával működő vízmelegítőkkel segítik a vendégek kényelmét.

Az egészséges életmódra ösztönzés érdekében még vegán kozmetikai kezeléseket is nyújtanak, és csoportos testmozgásokat szerveznek.

Georgia Kontiza, a Koukoumi alapítója a nyitással kapcsolatban elmondta: meggyőződése szerint “élveznünk kell az életet anélkül, hogy az állatokat, a környezetet vagy magunkat károsítanánk”, illetve a szálloda egy alternatív és békés hely lesz, ahol a világ minden tájáról érkező látogató menedékre lelhet.

A Koukoumi konyhája görög ihletésű, és kizárólag vegán, valamint nyers ételekből áll. A kenyeret és a péksüteményeket helyben sütik, a napi választékban levesek, saláták, friss tészta, vegán hamburgerek és pizzák találhatók. Vagyis a tenger gyümölcseit, a különféle sajtokat és a tojást hiába keresi majd az éhes vendég.

2019-es adatok alapján 11 655 vegán jellegű vendéglátóhely működött Európában a The Vegan Society szerint, ami 2016-hoz képes 93 százalékos növekedést jelent.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: EuroNews, fotók: koukoumihotel.com)

 

 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom