Close
Villanyhajtással is szuperstílusos az olasz robogólegenda

Villanyhajtással is szuperstílusos az olasz robogólegenda

Már rendelhető a kipufogó nélküli Vespa.

Bár a Vespa még mindig tökéletesen idézi a tőlünk nézve csodálatos háború utáni Olaszországot, nem nehéz kiszámolni, hogy hét évtizede lehet rajongani az Itália motorizálásában kiemelkedő szerepet vállaló kismotort. Gyártója, a Piaggio természetesen haladt a korral, most azonban új fejezet nyílik a vállalat történetében: itt az elektromos meghajtású Vespa.

Novemberben indul az európai értékesítés és kampány, de az Electricca előjegyzése már megkezdődött: leendő tulajdonosai egy, a városi használathoz tökéletes, 4 kW teljesítményű, száz kilométeres hatótávolságú robogóval járhatnak, egy ötven köbcentis robogóhoz képest dinamikusabban, könnyebben vett meredekekkel, csendben, és közvetlen károsanyag-kibocsátás nélkül. A feltöltés a nyereg alatti kábellel normál hálózatról négy óráig tart.

6390 euró, vagyis bő kétmillió forint a Vespa Electricca ára, de az euróövezeti országokban kis összegűnek ígért önrészért és 99 eurós havidíjért is haza lehet gurítani egyet, utóbbi a szervizköltséget és assistance-szolgáltatást is tartalmaz.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Vespa)

Close