Close
Hihetetlenül pörög a vidéki turizmus, már elérte a járvány előtti szintet

Hihetetlenül pörög a vidéki turizmus, már elérte a járvány előtti szintet

Hoppá!

Októberben elérte a járvány előtti szintet a vidéki turizmus: az év tizedik hónapjában 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek Magyarországon, 62 százalékkal többet, mint egy éve, és 2019-hez képest is mindössze 15 százalék az elmaradás.

Októberben 1,1 millió vendég volt a szálláshelyeken, 340 ezer külföldi, közel 740 ezer belföldi – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szombaton közétett podcastjáben. A belföldi vendégéjszakák száma tizenhat százalékkal nőtt egy év alatt, és meghaladta a 2019-est is. A külföldi vendégek egymillió vendégéjszakája a tavalyi négyszerese, de negyvenkét százalékkal elmarad a 2019-es eredménytől.

A vendégek fele hotelekben, közel harminc százaléka magán- és más szálláshelyen pihent októberben. A kihasználtság a négycsillagos hotelekben volt a legmagasabb, ötvennégy százalék.

A legkedveltebb turisztikai térségek sorrendjéről Guller Zoltán elmondta: alapjaiban változatlan,

továbbra is a Balaton a legnépszerűbb, ahol 430 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ezt a Mátra-Bükk térsége követi 240 ezerrel, Budapest és környéke pedig a harmadik legnépszerűbb célpont.

Az összesített vendégéjszakaszám a Bük-Sárvár térségben emelkedett a legjobban, a tavalyihoz képest több mint duplájára, és hetvenszázalékos a növekedés a Sopron-Fertő térségben tavaly októberhez viszonyítva.

Guller Zoltán úgy fogalmazott: októberben „vidéken a járvány előtti szint visszaépült”. A belföldi forgalomnak köszönhetően kétmillió vendégéjszakát regisztráltak a fővároson kívüli szálláshelyek, ami harmincöt százalékkal magasabb az egy évvel korábbi adathoz képest, de a 2019-es rekordévhez képest is kétszázalékos növekedés.

A magyarok 1,6 millió vendégéjszakát töltöttek el vidéki szálláshelyen, ez 2019-ben 1,4 millió volt, és a 2019-es rekordévhez képest is 13 százalékkal többen pihentek most októberben a vidéki Magyarországon. Vidékre egyébként 83 százalékban magyarok, 17-ban külföldiek utaztak.

(Forrás: MTI, HVG, fotók: Getty Images)

belföld | Sopron | balaton | budapest | forgalom

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Elképesztő mennyiségű magyarországi utasra számít a Wizz Air

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom