Close
Hihetetlenül pörög a vidéki turizmus, már elérte a járvány előtti szintet

Hihetetlenül pörög a vidéki turizmus, már elérte a járvány előtti szintet

Hoppá!

Októberben elérte a járvány előtti szintet a vidéki turizmus: az év tizedik hónapjában 2,8 millió vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek Magyarországon, 62 százalékkal többet, mint egy éve, és 2019-hez képest is mindössze 15 százalék az elmaradás.

Októberben 1,1 millió vendég volt a szálláshelyeken, 340 ezer külföldi, közel 740 ezer belföldi – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szombaton közétett podcastjáben. A belföldi vendégéjszakák száma tizenhat százalékkal nőtt egy év alatt, és meghaladta a 2019-est is. A külföldi vendégek egymillió vendégéjszakája a tavalyi négyszerese, de negyvenkét százalékkal elmarad a 2019-es eredménytől.

A vendégek fele hotelekben, közel harminc százaléka magán- és más szálláshelyen pihent októberben. A kihasználtság a négycsillagos hotelekben volt a legmagasabb, ötvennégy százalék.

A legkedveltebb turisztikai térségek sorrendjéről Guller Zoltán elmondta: alapjaiban változatlan,

továbbra is a Balaton a legnépszerűbb, ahol 430 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ezt a Mátra-Bükk térsége követi 240 ezerrel, Budapest és környéke pedig a harmadik legnépszerűbb célpont.

Az összesített vendégéjszakaszám a Bük-Sárvár térségben emelkedett a legjobban, a tavalyihoz képest több mint duplájára, és hetvenszázalékos a növekedés a Sopron-Fertő térségben tavaly októberhez viszonyítva.

Guller Zoltán úgy fogalmazott: októberben „vidéken a járvány előtti szint visszaépült”. A belföldi forgalomnak köszönhetően kétmillió vendégéjszakát regisztráltak a fővároson kívüli szálláshelyek, ami harmincöt százalékkal magasabb az egy évvel korábbi adathoz képest, de a 2019-es rekordévhez képest is kétszázalékos növekedés.

A magyarok 1,6 millió vendégéjszakát töltöttek el vidéki szálláshelyen, ez 2019-ben 1,4 millió volt, és a 2019-es rekordévhez képest is 13 százalékkal többen pihentek most októberben a vidéki Magyarországon. Vidékre egyébként 83 százalékban magyarok, 17-ban külföldiek utaztak.

(Forrás: MTI, HVG, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Két év múlva karácsonykor már filmstúdió és sportaréna működhet az űrben
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom